Solidaus įvertinimo sulaukusią „carVertical“ EEN pristatė Lisabonoje vykusioje „Web Summit 2019”. Tai yra viena didžiausių pasaulio technologijų parodų, šiemet sulaukusi virš 70 tūkst. lankytojų.

Lietuvių startuolį EEN pristato kaip „sukūrusį globalią decentralizuotą automobilių istorijos platformą, kurių produktas padarė naudotų transporto priemonių pirkimą paprastesniu ir saugesniu“.

Vos pernai veiklą pradėjusi „carVertical“, šiuo metu leidžia patikrinti naudoto automobilio istoriją 18-oje Europos ir Šiaurės Amerikos valstybių turint tik transporto priemonės VIN numerį.

Per mėnesį „carVertical“ klientai atlieka virš 20 tūkst. tokių patikrų. Nuo 2019 m. sausio mėn iki 2019 m. spalio platformoje parduodamų ataskaitų skaičius išaugo 9,8 karto arba 980 proc.

Platformos pajamos 2018 m. siekė 517.843 eurų. Planuojamos platformos pajamos 2019 m. - 2,2 mln. eurų. 2020 platformos kūrėjai planuoja pasiekti 5 mln. eurų pajamas su ne mažesne nei 30 proc. EBIDTA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją).

Rokas Medonis
„Mums patiems šis įvertinimas buvo kiek netikėtas. Su EEN glaudžiai dirbome plėsdamiesi į naujas rinkas Europoje, jie padėjo mums atverti nemažai durų. Malonu, kad EEN įvertino mūsų ambicijas ir greitą augimą. Tai laimėjimas ne tik mums, bet visai Lietuvos startuolių ekosistemai“, - teigia „carVertical“ įmonių grupės vadovas Rokas Medonis.

Pasak jo, platforma ir toliau vykdys aktyvią tarptautinę plėtrą. Iki metų pabaigos „carVertical“ ketina įžengti į Brazilijos bei Rusijos rinkas.

„Kuriame naujus produktus, analizuojame naujas rinkas ir siekiame savo strateginio tikslo tapti globalia duomenų ekosistema. Pasaulinės tendencijos rodo, kad duomenys tampa valiuta ir ateityje laimės tie, kurie sėkmingai vers juos žmonėms reikalingais produktais“, - sako R. Medonis.

Europos Komisijos Europos įmonių tinklas yra didžiausias smulkaus ir vidutinio verslo skatinimo tinklas pasaulyje, padedantis įmonės su tarptautinėmis ambicijomis augti sparčiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)