Palangos oro uosto vadovas Andrius Daujotas sako, kad ne mažiau šio skrydžio laukė ir pats oro uostas, mat į kitą Norvegijos miestą skraidinantis reisas visuomet pilnas.

„Įdirbis su Norvegija buvo padarytas su Oslo kryptimi. Praktiškai skrydžiai į ten yra užpildyti. Kaip pastebime, dauguma keliaujančių į Norvegiją ten gyvena, dirba, ten yra šeimos, manau, kad ši Bergeno kryptis bus panašiai populiari kaip ir Oslo“, – sako A. Daujotas.

Pirmojo skrydžio iš Palangos oro uosto į Bergeną lauksi moteris sako, kad šios krypties iš Palangos ji laukė net aštuonerius metus – tiek metų Bergeno mieste gyvena ir verslą plėtoja jos sutuoktinis. Apie penkerius metus jau dirba ten su vyru ir jų vienas sūnų, kuris taip pat keliavo su mama.

„Sutaupo ne tik pinigų, net ir labai daug laiko. Mes gyvename prie Klaipėdos, reikėdavo važiuoti į kitus miestus, tad kelionė trukdavo tikrai ilgai. O čia mums labai patogu, tikrai visiems reklamuosime šį skrydį ir dar latvius reikia pakviesti pas mus“, – dalijosi Elena.

Kita šeima pasakoja, kad jau dvylika metų keliauja į Bergeną ir atgal. Audrius su sutuoktine iš pradžių kartu gyveno ir dirbo Norvegijoje, tačiau vėliau nusprendė, kad nori vaikus auginti Lietuvoje. Visgi vyras neskuba palikti darbo Norvegijoje, Bergeno mieste, mat ten geras uždarbis.

„Skraidau kas kelias savaites, labiausiai gaila laiko, bet tris kokias valandas per vieną skrydį sutaupysiu dabar. Su šeima nenorim palikt visai Lietuvos, bet iš darbo išeiti irgi dar nenoriu, tad tenka derint gyvenimą per dvi šalis. Labai palengvins sprendimas dėl šio skrydžio“, – sakė Audrius.

Su dukra pas sutuoktinį atostogų į Bergeną keliaujanti moteris sako, kad jų šeimai skrydis į Bergeną sutaupo ne tik laiko, bet ir sveikatos – paauglei sunku keliauti autobusais.

„Mes turim problemų keliaujant autobusais, mergaitę pykina, tad važiuojant į Kauną ar Rygą prarandame daug sveikatos. Šio skrydžio labai laukėme, gyvename netoli, tai didžiulis išsigelbėjimas“, – sakė moteris.

Palangos ir Klaipėdos savivaldybėms naujoji skrydžio kryptis nekainuoja – dotacijų neprireikė. Anot oro uosto vadovo, jie vežėjai suteikia tam tikras nuolaidas.

A. Daujotas patikino, kad ambicijos išplėsti skrydžių kryptis auga. Bergenas buvo viena iš labai aktualių krypčių emigrantams. Be to, jau pasiektas dar vienas susitarimas dėl krypties į Dubliną atnaujinimo. Šis skrydis buvo sustabdytas prieš dešimtmetį, tačiau dabar jo poreikis, anot A. Daujoto, yra akivaizdus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)