Asociacijos prezidento Romo Austinsko pasirašytame kreipimesi į Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį teigiama, kad „Linava“ nebuvo įtraukta į dialogą su Vyriausybe, o laikas susipažinti su siūlomais pakeitimas – per trumpas.

Rašte taip pat dėstoma, kad toks Finansų ministerijos siūlymas yra nepagrįstas ir smarkiai didinantis finansinę naštą visam kelių transporto sektoriui, kuris yra vienas didžiausių šalies darbdavių ir mokesčių mokėtojų. Šiuo metu sektorius įdarbina apie 80 tūkst. darbuotojų ir kasmet valstybės Bendrąjį vidaus produktą papildo daugiau nei 6 procentais.

Romas Austinskas
Dokumente, adresuotame premjerui, „Linava“ prezidentas dėsto, kad asociacija eina socialinio dialogo keliu su profesinėmis sąjungomis, kas leidžia rasti geriausius sprendimus, priimtinus abejoms pusėms – tiek darbdavių, tiek ir darbuotojų: „Pasirinkę dialogo kelią mes jau radome sprendimus, kurie gerina vairuotojų darbo sąlygas ir išplečia garantijas“, – rašome kreipimesi į premjerą.

Prezidentas priminė, kad šių metų rugsėjo mėnesį buvo pasirašytas susitarimas su profesinėmis sąjungomis, kurį asociacija vertina kaip žingsnį į priekį socialinio dialogo kelyje: „Tuo tarpu Finansų ministerijos siūlymą vertiname kaip nepriimtiną vien dėl to, kad jis yra vienašališkas ir nederintas“, – oficialiame rašte tvirtina R. Austinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)