Oro vežėja pabrėžė, kad „jau daug metų pelningai veikia“, ir pažymėjo, jog paprašė valstybės garantuotos tarpinės paskolos, kad „išvengtų likvidumo problemų“. Vokietijos vyriausybė jau svarsto galimybę suteikti tokią paskolą, pridūrė oro bendrovė.

„Mes ir toliau sutelkiame dėmesį į tai, ką darome geriausiai: saugiai ir punktualiai skraidiname mūsų svečius į jų atostogų vietas“, – pareiškė bendrovės vadovas Ralfas Teckentrupas.

Nepasiekusi susitarimo dėl pagalbos, Didžiosios Britanijos kelionių grupė „Thomas Cook“ pirmadienį paskelbė bankrotą.

Seniausia Didžiosios Britanijos kelionių operatorė, kurios istorija prasidėjo prieš 178 metus ir kuriai pastaruoju metu sunkiai sekėsi atlaikyti konkurenciją su elektroniniais varžovais, įskaitant trumpalaikės būsto nuomos platformas, iš privačių investuotojų prašė 200 mln. svarų (227 mln. eurų), kurie jai leistų išvengti žlugimo.

Pasak „Thomas Cook“, jos žlugimas pakenks maždaug 600 tūkst. turistų, šiuo metu atostogaujančių įvairiuose pasaulio kampeliuose.

Tuo tarpu Didžiosios Britanijos vyriausybė pranešė pasamdžiusi orlaivius, kuriais į Didžiąją Britaniją nuo pirmadienio bus paskraidinta apie 150 tūkst. užsienyje atostogaujančių britų.

Dėl kelionių grupės žlugimo darbo neteks apie 22 tūkst. žmonių visame pasaulyje.

1955 metais įkurta „Condor“ grupei, kuri vėliau tapo „Thomas Cook“, priklauso nuo 1997 metų.

Oro vežėja į daugiau kaip 100 paskirties vietų visame pasaulyje skraidina apie 8 mln. keleivių per metus.