Europos Komisijos tyrimo duomenimis, brangiausiai už automobilius tenka mokėti Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje ir Austrijoje, o pigiausiai automobiliai kainuoja Ispanijoje, Graikijoje ir Suomijoje.

Konkurencijos komisaras Mario Monti's, kuris neseniai pasiūlė priimti naujas taisykles, kurios padės sureguliuoti kainų skirtumus, pareiškė, jog tyrimas įrodo, kad "yra realios galimybės ir būtinybė pagerinti rinkos sąlygas".

Komisija pareiškė, jog ryškiausias skirtumas yra 41 procento kainų skirtumas tarp 1,6 litro "Opel Vectra" modelio su keturiomis durelėmis. Toks modelis Vokietijoje kainuoja 16,847 tūkstančio eurų, o Suomijoje - 11,946 tūkstančio eurų (kaina nurodoma neatskaičius mokesčių). Tačiau, atskaičius mokesčius, kaina Vokietijoje yra mažesnė, nes Suomijoje mokesčiai yra didesni.

Antras didžiausias kainų skirtumas yra tarp "Opel Corsa" modelio kainų skirtingose šalyse. Vokietijoje šis modelis kainuoja 8,942 tūkstančio eurų, o Portugalijoje - 37 procentais mažiau, arba 6,531 tūkstančio eurų. Trečias modelis, kurio kainos įvairiose ES šalyse taip pat smarkiai skiriasi, yra "Volkswagen Golf", kuris Suomijoje kainuoja 8,94 tūkstančio eurų, o Vokietijoje - 35 procentais brangiau, arba 12,026 tūkstančio eurų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją