„Išskyrus išvykstančius skrydžius, kurie jau baigė registracijos procesą ir atvykstančius skrydžius, kurie jau skrenda į Honkongą, visi kiti skrydžiai šiandien (pirmadienį. – ELTA) yra atšaukiami“, – sakoma oro uosto administracijos pranešime.

Toks sprendimas priimtas po to, kai prodemokratiški demonstrantai suplūdo į oro uostą, laikydami užrašus „Honkongas nėra saugus“ ir „Gėda policijai“.

„Oro uosto veikla Honkongo tarptautiniame oro uoste dėl susibūrimo buvo labai sutrikdyta“, – teigia oro uosto administracija.

Administracijos teigimu, eismas oro uosto link yra „labai perkrautas“, o automobilių stovėjimo aikštelės yra visiškai pilnos.

„Nepatariame žmonėms vykti į oro uostą“, – įspėja Honkongo oro uosto administracija.

Pirmadienį Honkongo oro linijų „Cathay Pacific“ generalinis direktorius Rupertas Hoggas įspėjo, kad darbuotojai gali būti atleisti, jei dalyvaus ar bent palaikys „neteisėtus protestus“.

„Cathay Pacific“ grupė netoleruoja neteisėtų veiksmų. Konkrečiai, dabartiniame kontekste – protestus palaikantys ar juose dalyvaujantys darbuotojai sulauks drausminių pasekmių. Šios pasekmės gali būti rimtos, tarp jų gali būti darbo sutarties nutraukimas“, – darbuotojams išplatintame laiške teigė R. Hoggas.

Masiniai protestai Honkonge nerimsta jau dešimtą savaitę. Protestus paskatino prieštaringai vertinamas ekstradicijos į žemyninę Kiniją įstatymo projektas. Nors Vyriausybė atsisakė įstatymo projekto, protestai išaugo į platesnį nepasitenkinimą valdžia ir reikalavimus vykdyti demokratines reformas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją