Kaip DELFI sakė vienas iš lėktuvo keleivių, renginių organizatorius bei vedėjas Mantas Kazlauskas, uždarytame ir tvankiame salone teko praleisti 45 minutes. Tuo metu temperatūra viduje pakilo taip aukštai, kad prakaitas tekėjo upeliais, o vandens keleiviams nebuvo pasiūlyta. Negana to, neįjungus lėktuvo variklio neveikė ir oro kondicionieriai.

„Skridome iš Bergamo (oro uosto šalia Milano, Italijoje) į Vilnių, vos įlipus į lėktuvo pasijuto suplėkęs kvapas, tarsi plastmasės, visi keleiviai ėmė raukytis. Skrydžio palydovai patikino, kad ši bėda netrukus išsispręs ir paprašė visų atverti ventiliatorius virš sėdynių.

Kvapas dingo, tačiau karštis viduje buvo nežmoniškas, jautėsi, lyg būtų virš 50 laipsnių. Lauke temperatūra tuo metu buvo 38 laipsniai šilumos. Pranešė, kad netrukus kilsime, o įjungus variklius ir kondicionierius situacija pagerės. Pranešimą, kad tuoj kilsime, kartojo kas dešimt minučių ir tai tęsėsi 45 minutes. Karštis tik didėjo, juokavome: „sveiki atvykę į „Ryanair“ pirtį“. Daliai keleivių buvo išdalinti oro linijų žurnalai, su kuriais galėjome vėdintis“, - sakė keleivis.

Kaip pasakojo vyras, netrukus vienai moteriai pasidarė bloga, žmonės puolė ją gaivinti, o komanda atnešė jai stiklinę vandens. Kitiems keleiviams vandens nesiūlė, tik popierinių servetėlių prakaitui nusivalyti, nes visi buvo pažliugę.

Lietuvis nekaltino lėktuvo įgulos, mat palydovai patys kentė didžiulį karštį ir nieko negalėjo pakeisti: „Priekyje sėdėję bičiuliai girdėjo įgulos vadovo pokalbį su kapitonu. Vadovas, išgirdęs, kad kapitonas vis dar negali įjungti kondicionierių, pasakė „gal jūs juokaujate?“.

Juokingiausia tai, kad pakilus, kuomet salone atvėso, įgula ėmė prekiauti maistu ir gėrimais, įskaitant ir vandenį, kurio per didžiulį karštį nedavė nei stiklinės. Į klausimą, kodėl nebuvo įjungti kondicionieriai, įgulos nariai neturėjo atsakymo. Jie ir patys buvo kiaurai šlapi.

Nusileidus įgula atsiprašė ir pažadėjo patys pranešti įmonės vadovams apie šį incidentą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (236)