„Ateityje ir toliau planuojame didinti tiesioginių skrydžių skaičių iš visų trijų Baltijos šalių sostinių. Pastebime didėjantį vietinių gyventojų poreikį keliauti“, – pranešime cituojamas „airBaltic“ direktorius Martinas Gaussas.

Keliaujantiems iš Vilniaus „airBaltic“ siūlo tiesioginius skrydžius į Amsterdamą, Berlyną, Miuncheną, Paryžių ir Taliną, taip pat susisiekimą per Rygą.

Kaip praneša bendrovė, iš viso birželį „airBaltic“ į Europos šalis, Skandinaviją, Rusiją, NVS šalis ir Vidurio Rytus skraidino 528 449 keleivius – 24 proc. daugiau nei praėjusių metų birželį. Šių metų birželio mėnesį „airBaltic“ rinkos dalis Rygoje sudarė 62 proc., o Taline – 22 procentus.

„airBaltic“ iš viso aptarnauja per 70 kelionių maršrutų iš Vilniaus, Rygos ir Talino bei siūlo didžiausią maršrutų pasirinkimą ir patogų susisiekimo tinklą su Europa, Skandinavija, NVS ir Vidurio Rytais.
2019-ųjų vasaros sezonui „airBaltic“ atidarė naujas kryptis iš Rygos į Dubliną, Štutgartą, Lvovą, Kosą ir Menorką.

Pagrindinė bendrovės akcininkė yra Latvijos valstybė, turinti 80,05 proc. akcijų. Larsas Thuesenas per jam priklausančią įmonę „Aircraft Leasing 1“ valdo apie 20 proc. akcijų. „airBaltic“ lėktuvų parką sudaro 39 orlaiviai: 19 „Airbus 220-300“ orlaivių, 8 „Boeing 737“ ir 12 „Bombardier Q400Next Gen“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją