Dar vasarį Vilniaus miesto savivaldybė skelbė, kad transporto arterija, kurią kasdien kerta daugiau kaip 60 tūkst. transporto priemonių, netrukus bus rekonstruota.

Keturių eismo juostų ir daugiau kaip 800 metrų ilgio Žirnių gatvės ir Minsko pl. dalis atsidurs tunelyje, o virš jų, esamame lygyje, bus įrengta šviesoforais reguliuojama Liepkalnio gatvės sankryža. Sankryžoje, planuojama, bus pastatytas ir daugiau kaip 23 m. ilgio ir 78 m. pločio viadukas.

Nors šiandien rekonstrukcijos darbai dar nė neprasidėjo, gyventojai jau skundžiasi šioje gatvėje kasdien nusidriekiančiais kamščiais.

„Kasdien važiuoju pro Liepkalnio ir Žirnių gatves ir su kiekviena diena darosi vis pikčiau. Ar jūs matėte, kokios spūstys ten susidaro piko metu?", - klausė skaitytoja Eglė.

Jos teigimu, kasdien piko metu važiuojant nuo Savanorių žiedo pusės link Liepkalnio ir Žirnių gatvių sankryžos gali užtrukti apie pusvalandį, o kartais šis laikas dar pailgėja, o automobilių eilė nutįsta ir keletą kilometrų.

Pasak Eglės, įstrigus spūstyje, kai taip karšta, gelbsti tik automobilyje esantis kondicionierius, tačiau tiems, kas jo neturi, popieriai dar prastesni.

„Matau, kaip žmonės sėdi tuose automobiliuose visus langus atsidarę ir bando kažkaip vėdintis. Baisu, juk taip ir šilumos smūgį galima gauti.

Jei žmogui širdelė sustreikavo toje spūstyje bestovint, tai ten juk kol prasibrautų greitoji medicinos pagalba, tai ir kojas būtų galima pakratyti“, – sakė skaitytoja.

Kaip DELFI sakė Vilniaus miesto savivaldybės atstovė ryšiams su visuomene Neringa Kolkaitė, rekonstravus sankryžą ji kaip reikiant pagerins susisiekimą mieste, o ypač kalbant apie sunkųjį transportą.

„Daugiau kaip 2,2 km ilgio vienoje judriausių sankryžų bus atnaujinti pėsčiųjų ir dviračių takai, įrengtas gatvių apšvietimas, viešojo transporto stotelės, atraminės sienutės, vandentiekio, lietaus nuotekų, telekomunikacijų, šviesoforų valdymo tinklai. Po rekonstrukcijos bus užtikrintas sklandesnis ir saugesnis transporto, pėsčiųjų ir dviratininkų susisiekimas Žirnių gatvės ir Minsko plento kryptimis“, – sakė N. Kolkaitė.

Pasak jos, statybų rangovas taip pat privalės visos rekonstrukcijos metu užtikrinti, kad eismas sankryžoje nebūtų uždaromas.

Planuojama, kad sankryžos atnaujinimo darbai prasidės šios vasaros pabaigoje bei tęsis šiuos ir ateinančius metus.

Kaip buvo skelbta anksčiau, projekto vertė sieks apie 30 mln. Eur. Iš jų daugiau nei 8 mln. Eur projekto įgyvendinimui skirs Vilniaus miesto savivaldybė, o likusius 22 mln. – Vyriausybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)