„Mes nuoširdžiai turime klausimų dėl viešųjų pirkimų. Dėl Smiltynės perkėlos vadovybės veiksmų mes skundų gaudavome nuo pirmos dienos“, – žurnalistams Klaipėdoje antradienį sakė R. Masiulis.

„Aišku, mūsų skundai nestebina, nes visi skundžia visus, visi vadovai beveik yra apskųsti (...). Bet dabar, panašu, kad susikaupė nemažai informacijos, ir ypač kas liečia viešuosius pirkimus. Mes tik ką baigėme auditą, kuris rodo, kad ne viskas yra gerai, yra vieno rangovo protegavimas. Mes visą tą informaciją atidavėm valdybai“, –pridūrė jis.

R. Masiulio teigimu, jį taip pat neramina skundai dėl prasto vadovybės elgesio su darbuotojais.

„Kitas dalykas, kas taip žmogiškai suneramino – personalo skundai dėl prasto elgesio su darbuotojais. Žmonės skundėsi dėl prastos atmosferos, dėl psichologinio smurto, tai tikrai negali būti toleruojama“ – pabrėžė ministras.

Susisiekimo ministerija praėjusią savaitę paskelbė, kad auditas parodė, jog Smiltynės perkėla viešuosiuose pirkimuose galimai protegavo vieną tiekėją. Gavusi darbuotojų skundą, ministerija taip pat pradėjo vidinį tyrimą dėl psichologinio poveikio atsakingiems įmonės viešųjų pirkimų darbuotojams.

Pati Smiltynės perkėla situacijos nekomentavo.

Smiltynės perkėla 2017–2019 metais organizavo 8 konkursus, iš kurių įvyko tik vienas, penki dėl skundų buvo nutraukti, dar du konkursai vyksta, skelbia ministerija.

Portalo cvpp.lt duomenimis, Klaipėdos įmonė 2018 metais skelbė infrastruktūros tvarkymo darbų konkursą, kurį laimėjo Vilniaus statybos bendrovė „LitCon“, 2017–2018 metais ji taip pat pirko draudimo, NT vystymo galimybių studijos rengimo paslaugas, keltų variklių atsargines dalis, kelto „Baltija“ apžiūros ir remonto bei variklių kapitalinio remonto paslaugas.

Valstybei priklauso kontrolinis 98,99 proc. Smiltynės perkėlos akcijų paketas.