„Tų mokesčių įvedinėti ar didinti neplanuojama. Kalbant apie mokesčių administravimą, Lietuvos aplinkybes pagal mūsų gyventojų pragyvenimo lygį, ne visi tie pasiūlymai yra adekvatūs, lyginant visas ES šalis. Kai kuriose šalyse to nebūtų galima daryti taip, kaip tai būtų galima daryti Vokietijoje ar Prancūzijoje. (...).

Apmokestinę dyzelines mašinas, atimtume iš dalies mūsų žmonių galimybę naudotis tomis transporto priemonėmis. Šito mes tikrai nedarysime. Suprantame, kad reikia mažinti šešėlį, mokesčių surinkimą padidinti, bet mokesčių didinimas nėra tas kelias, kuris būtų pats efektyviausias“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad EK trečiadienį paskelbė rekomendacijas Lietuvai. Jose pažymima, kad Lietuvoje, nepaisant įvairių priemonių kovoti su šešėline ekonomika, mokesčių surinkimas išlieka žemas, o PVM atotrūkis – vienas didžiausių ES. Neišnaudojamos galimybės surinkti mokesčius iš šaltinių, kurių apmokestinimas mažiau kenkia ekonominiam augimui, tokių kaip nekilnojamasis turtas ar automobiliai.

EK siūlo gerinti mokestinių prievolių vykdymą ir plėsti mokesčių bazę, pereinant prie šaltinių, kurių apmokestinimas mažiau kenkia augimui, mažinti pajamų nelygybę, skurdą ir socialinę atskirtį, be kita ko, pagerinant mokesčių ir socialinių išmokų sistemos struktūrą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)