„(„Boeing 737 Max“) eksploatacija bus atnaujinta tik tada, kai FAA užtikrins, kad tai yra saugu“, - pabrėžė D. Elwellas.

Pasak FAA vadovo, gegužės 6 d. vyko JAV ginkluotųjų oro pajėgų, NASA ir FAA ekspertų susitikimas, kuriame buvo parengtos rekomendacijos, kaip atnaujinti „Boeing 737 Max“ skrydžius. Į jų rekomendacijas, tikino D. Elwellas, bus atsižvelgta atnaujinant liūdnai pagarsėjusių orlaivių veiklą.

„Gegužės 23 d. vyks FAA ir kitų šalių civilinės aviacijos vadovų susitikimas, kuriame bus aptartos priemonės, reikalingos atnaujinti saugius „737 Max“ skrydžius“, - sakė D. Elwellas.

Anksčiau skelbta, kad Jungtinių Valstijų federalinė aviacijos administracija (FAA) atskirai netikrino dvi „Boeing 737 Max“ katastrofas sukėlusios MCAS sistemos, o pasitikėjo bendrovės pateikta informacija.

Po dviejų katastrofų pernai spalį Indonezijoje ir kovo 10 d. Etiopijoje, nusinešusių iš viso 346 žmonių gyvybes, „Boeing 737 Max“ orlaivių skrydžiai yra draudžiami tol, kol bus išaiškintos tikslios tragedijų priežastys.

Preliminarūs juodųjų dėžių duomenys parodė, kad Indonezijos „Lion Air“ ir Etiopijos „Ethiopian Airlines“ pilotų valdomų orlaivių katastrofos galėjo būti panašios.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją