Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje O. Olijnykas kartu su Lietuvos profesinių sąjungų Aljanso pirmininku Audriumi Cuzanausku papasakojo 3 mėnesius dirbęs be atlyginimo, o galiausiai Lenkijoje buvo sumuštas ir išmestas iš transporto priemonės.

Laidoje „DELFI Diena“ ukrainietis dėstė, kad jam sustojus poilsio Lenkijoje, V. Kolomiiets pats pas jį atvažiavo.

„Ketvirtą valandą ryto atvažiavo viršininkas, pažemino mane, iškėlė skandalą, nenorėjo perrašyti važtaraščio savo vardu. Aš nesutikau jam duoti savo skaitmeninės kortelės, nes išsigandau, kad jie gali sugadinti arba ištrinti duomenis, kad negalėčiau nieko padaryti.

Paskui jis ėmė mėtyti mano daiktus, dokumentus, aš prašiau, kad jis atiduotų mano daiktus, tačiau jis nesutiko, vėliau mane pastūmė, parkritau ant vairuotojo sėdynės, susitrenkiau šonkaulius. Jis mane prispaudė keliu, trenkė per galvą, aš to nesitikėjau, nemaniau, kad gali taip nutikti“, – pasakojo O. Olijnykas.


Tikrintis atsisakė

V. Kolomiiets pasakojo, kad šio įvykio vietoje buvo ir Lenkijos policija.

„Atvažiavau, o jis girtas automobilyje. Jam pasiūlė pasitikrinti, bet jis atsisakė pūsti į alkotesterį. Jis ir anksčiau buvo aptiktas girtuokliaujantis, kitose negerose veiklose. Tai kėlė įtarimą“, – pasakojo „Sev transport“ atstovas.

Pašnekovas tvirtino jautęs alkoholio tvaiką, bet policijos pareigūnai nieko padaryti negalėjo, nes tuo metu O. Olijnykas nevairavo.

„Tačiau pareigūnas man patarė neduoti jam raktų nuo vilkiko“, – sakė V. Kolomiiets.

Visiškas melas

V. Kolomiiets teigė, kad O. Olijnyko teiginiai apie smurtą ir nemokamą atlyginimą yra visiškas melas.

„Darbas vilkiko vairuotoju reiškia visišką kontrolę. Žingsnis į kairę ar į dešinę – viskas matosi. Pas jį buvo pažeidimų. Anksčiau yra rašęs krūvą pasiaiškinimų. Pavyzdžiui, dėl darbo ir poilsio režimo pažeidimų. Už tai yra didelės baudos tiek jam, tiek įmonei.

Žinote, aš ne tame amžiuje, kad kelčiau ranką prieš darbuotoją. Jei su kiekvienu darbuotoju tuo užsiimčiau, tai man rankas skaudėtų“, – kalbėjo jis.

O. Olijnykas skaičiavo, kad „Sev transport“ jam skolingi 5 tūkst. eurų. Tačiau V. Kolomiiets teigė, kad pinigai vairuotojui buvo mokami.

„Jis gaudavo pinigų. Dėl 5 tūkst. eurų galima sakyti ką nori, bet tie žodžiai neturi jokio poveikio.

Gal jam susidarė įspūdis, kad pas mus, kaip Ukrainoje – jei pinigus duoda grynais, tai reiškia, kad tai juodi pinigai ir niekas niekur jų nerodo, galima sakyti, kad jų negavai. Per tą laikotarpį jis gavo apie 2 tūkst. eurų, – kalbėjo vyras. – Mokėjau jam tiek į banko sąskaitą, tiek grynais, bet viskas yra fiksuota dokumentuose.“

Kreipėsi į policiją

V. Kolomiiets teigė, kad kol nesvarsto galimybės kreiptis į teismą dėl dalykinės reputacijos.

„Bet jau yra kreipimasis į policiją, nes jis pavogė labai svarbius finansinius dokumentus. Šiuo metu įmonė patiria nuostolį“, – kalbėjo pašnekovas.

„Sev transport“ atstovas abejojo, ar dėl O. Olijnyko žodžių ateityje jam bus sunkiau rasti darbuotojų.

„Gali būti sunku, gali būti kaip tik lengva. Kokia čia situacija? Kad atėjo vairuotojas, kuris papasakojo, kad jį sumušė? Jis turėtų pateikti dokumentus.

Gali būti taip, kad jį sumušė Lenkijos policija. Aš išvažiavau, o jis su jais liko gyvas ir sveikas. Pavalgęs, su cigarete dantyse, telefonu rankose, šalia policijos automobilio. Ne taip kultūringai atrodė kaip pas jus studijoje“, – sakė V. Kolomiiets.

Audrius Cuzanauskas, Oleksandras Olijnykas

Jis negalėjo patikslinti, kiek „Sev transport“ šiuo metu turi darbuotojų. „Sodros“ duomenimis, balandžio 29 dieną jų buvo 10.

2019 metų kovą visą ir ne visą kalendorinį mėnesį dirbusių įmonės darbuotojų atlyginimų vidurkis buvo 631,59 euro iki mokesčių. T.y. maždaug 440 eurų į rankas.

O. Olijnykas sakė, kad jam buvo žadamas 1,8 tūkst. eurų atlyginimas. Tiesa, didelę dalį tolimųjų reisų vairuotojų pajamų sudaro rankpinigiai, nuo kurių mokesčiai „Sodrai“ nemokami.

„Registrų centro“ duomenimis, vienintelė „Sev transport“ akcininkė yra Larysa Kolomiets. Naujausioje finansinėje ataskaitoje nurodoma, kad 2017 metais įmonė iš viso turėjo 123 422 eurus turto.

2017 metais „Sev transport“ gavo 368 065 eurus pardavimo pajamų. Įmonės grynasis pelnas siekė 2 449 eurus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)