Nuo neaiškių degalų, kaip pasakojo, nukentėjo ir Kėdainių rajone gyvenantis Egidijus Sakalis. Į turimą traktorių įsipylęs dyzelino vyras sakė sugadinęs pagrindinį savo darbo įrankį šeimai išlaikyti.

„Aš šeimai uždirbinėju. Sau pasidarau, kaimynams daržiukus. Dabar viskas sustojo“, – guodėsi jis.

E. Sakalis pasakojo traktoriumi dirbęs žemę, o pristigus degalų nuvykęs į degalinę. Visgi grįžęs ir susipylęs dyzeliną vyras traktoriaus daugiau nebeužvedė.

„Baltais dūmais apsipylė ir viskas užgeso. Kuriu, kuriu, nesikuria. Įstūmėme su kaimynu į kiemą, sakau, važiuoju žiūrėti į degalinę, nes kažkas ne to. Atvažiavau čia, o operatorė pasakė, kad tu čia jau ne pirmas, jau nuo penktadienio čia, ir sakau, tai ko nesakėte, kad čia degalai blogi, kaip vanduo“, – pasakojo jis.

E. Sakalis – ne vienintelis nukentėjęs. Tokių degalų užsipylė ir viena Krekenavos gyventojų. Ji automobiliu namus dar pasiekė, tačiau daugiau mašina taip pat nebeužsivedė.

„Ryte su kaimynu nusprendėme atsukti degalų padavimo vamzdelius ir jis sakė, kad iš jų bėga vanduo. Tada nutempėme mašiną pas meistrą, paskui užsukome į degalinę, paprašiau savininko numerio, bet operatorė jo nedavė“, – pasakojo nukentėjusi Panevėžio rajono gyventoja Ingrida Baranauskienė.

Galiausiai, paaiškėjo ir tai, kad vietiniai minėtos degalinės vengia.

„Buvau girdėjęs, kad ten šūdą pardavinėja, ką ten pirksi. Žinau, kad žoliapjovės nedirbdavo“, – sakė vienas gyventojas.

„Kalbos, kalbos, bet niekas netikrino tikriausiai, nieko nedarė, o kai mašinos nebevažiuoja, tada jau ir prasidėjo“, – sakė kitas.

LNK žinių stop kadras

Vieno iš Krekenavos automobilių serviso vadovas Robertas Varanauskas aiškino, kad matyti, jog automobilių kuro sistemos vanduo bake maišytas su neaiškiu skysčiu.

„Buvo policija atvažiavusi, iš kiekvienos mašinos ėmė mėginius“, – sakė jis.

Dėl minėto incidento policija pradėjo tyrimą. Manoma, kad kol kas sugadintų automobilių yra 13. Netikrais degalais, spėjama, buvo prekiauta maždaug parą laiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (224)