Danijos, Norvegijos ir Švedijos orlaivių pilotų profesinės sąjungos, kurios atstovauja 95 proc. SAS pilotų, ilgą laiką derėjosi su bendrove dėl kolektyvinio derybų susitarimo, tačiau iki šiol jis nepasiektas.

Pilotai streiką pradės penktadienį, o jame planuoja dalyvauti apie 1 500 pilotų. Apie streiką profsąjungos pranešė balandžio pradžioje, kai žlugo derybos tarp SAS ir pilotų atstovų.

Bandymai atnaujinti derybas tebevyksta, tačiau streikui nenumaldomai artėjant, SAS nusprendė leisti keleiviams pasikeisti skrydžių rezervacijas nemokamai. Tiesa, pasikeisti skrydžio datą nemokamai galės tik tie keleiviai, kurių skrydis išvyksta nuo penktadienio iki pirmadienio.

Švedijos aviacijos verslo grupės derybininkas Torbjornas Granevarnas, atstovaujantis oro linijoms, Švedijos radijui sakė esą „labai sunerimęs“ dėl artėjančio streiko.

Tuo metu Švedijos pilotų profesinės sąjungos SPF pirmininkas Wilhelmas Tersmedenas tikino, kad SAS pilotų darbo sąlygos ir atlyginimai suprastėjo, palyginti su kitų oro linijų pilotų darbo sąlygomis ir alga.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją