Preliminari viso projekto vertė siekia apie 100 mln. Eurų. Konkrečiai transporto mazgo ties „Mega“ kapitalinio remonto darbų vertė sieks 17,5 mln. Eur.

Trukmė bus ne vieneri metai, tačiau šis projektas išskaidytas etapais, pirmojo iš jų (transporto mazgo ties „Mega“ rekonstrukcijos) pabaiga žadama 2019 metų gale.

Kelių direkcija ėmėsi šio transporto mazgo pertvarkymo, nes minėtame automagistralės ruože, kaip paskaičiuota, vairuotojai dėl spūsčių prarasdavo per metus 8 milijonus valandų. Neabejotina, kad visi labai laukė tos rekonstrukcijos, todėl turėtų sutikti tam tikrą laiką pakentėti su ja susijusius nepatogumus.

Rekonstrukcijos metu automagistralės atkarpoje nuo Kleboniškio tilto iki Sargėnų bus leidžiama važiuoti ne greičiau nei 50 km per val. greičiu. Kelias nebus uždarytas – abiem kryptimis išliks po vieną juostą. Jei kas ieškos probleminės vietos apvažiavimų, iš anksto turėtų pasiruošti.

Ypač atidiems reikės būti vairuotojams, atvykstantiems nuo Vilniaus pusės, kadangi nepavyks lengviau apvažiuoti rekonstruojamos kelio atkarpos, dar nepasiekus Kauno, pasukant į Ateities plentą, nes šis irgi remontuojamas. Galima važiuoti automagistrale iki Kleboniškio tilto, kuriuo tektų nusileisti į Jonavos gatvę ir važiuoti paneriu iki kito tilto, per jį – į Vilijampolę ir toliau – link pajūrio ar Suvalkijos. Tačiau neabejotina, kad ties Kleboniškio tiltu susidarys nemažos transporto eilės.

Teks apsišarvuoti kantrybe ir tiems, kurie iš automagistralės ryšis įvažiuoti į Kauną Savanorių prospektu, paskui ieškos patogesnio kelio išvažiuoti iš miesto ir tęsti kelionę automagistrale Vilnius – Klaipėda. Tereikia guostis, kad visi tie nepatogumai pasibaigs pertvarkius jau pradedamą rekonstruoti automagistralės ruožą.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovo V. Andrejevo teigimu, ties „Mega“ numatoma A1 automagistralėje įrengti 2 eismo juostas greitesnio režimo, taip pat geresnius kelius į Sargėnus bei Kauno Šilainius. Įgyvendinant projektą, bus pastatyta 11 metrų atraminė siena, sutvarkytas Sargėnų viadukas, aktualus nuo Vilniaus važiuojantiems į Marijampolę. Vėliau bus statomas naujas tiltas, prietilčiai bei jungtys. Dėl šių darbų jau paskelbti viešieji pirkimai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)