Po šio pranešimo „Tesla Motors“, kuriai vadovauja Elonas Muskas, akcijų kursas prekybos sesijos pradžioje smuktelėjo 2,5 proc. iki 269,23 JAV dolerio.

„Tesla“ ir „Panasonic“ įšaldė planus didinti JAV Nevados valstijoje esančios „Gigafactory 1“ akumuliatorių gamyklos pajėgumus „Volstryte vis didėjant nerimui dėl silpnėjančios Elono Musko automobilių bendrovės paklausos“, – pranešė leidinys „The Nikkei Asian Review“.

Bendrovės pakoregavo savo planus paaiškėjus, kad su „Tesla“ akumuliatoriais susiję „Panasonic“ nuostoliai padidėjo kovą pasibaigusiais finansiniais metais, pranešė leidinys.

„Panasonic“ ketino investuoti 1,4 mlrd. JAV dolerių į Nevados gamyklos pajėgumų didinimą.

„Mes, žinoma, ir toliau investuosime į „Gigafactory 1“, kaip tai bus reikalinga. Visgi manome, kad geresnių rezultatų nei buvo apskaičiuota anksčiau pasieksime gerindami esamą gamybos įrangą.“, – pranešė „Tesla“ atstovas spaudai.

„The Nikkei Asian Review“ taip pat pranešė, kad „Panasonic“ sustabdys planuojamas investicijas į naująją „Tesla“ gamyklą Šanchajuje ir vietoj to teiks techninę paramą projektui.

Pati „Panasonic“ nepranešė apie partnerystę su „Tesla“ Šanchajuje.

Investuotojai jau ne kartą baudė „Tesla“ dėl su E. Musku susijusių kontroversijų, kuris jau yra sulaukęs JAV vertybinių popierių reguliuotojų nemalonės, o per vieną filmuotą interviu praėjusiais metais pasirodė rūkantis marihuaną.

Bendrovės finansiniai rezultatai taip pat nebuvo pastovūs. Praeitą savaitę akcijų kursas smuko reaguojant į nuviliančius pirmojo ketvirčio automobilių pristatymo rezultatus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją