Gedimino prospekto dviračių takų atnaujinimui savivaldybė skyrė apie 600 tūkst. eurų.

Skaičiuojama, kad Gedimino prospektu dviračių eismas yra vienas intensyviausių mieste – šiltuoju metų laiku čia per valandą vidutiniškai rieda apie pusantro tūkstančio dviratininkų, palei Gedimino prospektą yra išsidėsčiusios populiariausios „Cyclocity“ dalijimosi dviračių stotelės.

Be to, vis daugiau elektrinių paspirtukų ir kitų riedėjimo priemonių naudotojų juda dviračių takais, tad atnaujinus šiuos takus visame prospekte, tūkstančių vilniečių kasdienės kelionės taps saugesnės ir patogesnės, praneša Vilniaus miesto savivaldybė.

„Pats prospektas liks tokio paties pločio, automobiliams liks po 3 metrus, o dviračių juostos bus beveik 2 metrų pločio. Šviesi dviračių takų dangos spalva labiau atkreips automobilių vairuotojų dėmesį į dviratininkams skirtą erdvę“, – sakė susisiekimo dviračiais Vilniaus mieste projekto vadovas Antonas Nikitinas,

Remonto darbų metu eismas Gedimino prospektu nebus uždarytas.

Pranešime pažymima, kad pernai visame mieste įrengta daugiau kaip 1 800 naujų dviračių stovų. Šiemet taip pat planuojama įrengti dar bent kelis šimtus. Skaičiuojama, kad bendros investicijos į dviračių ir dalies pėsčiųjų infrastruktūros gerinimą šiemet sieks apie 7 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)