„Premjeras kategoriškai atsiriboja nuo tokių teiginių. Nei jis turėjo kokių nors kontaktų su šia įmone ar jos vadovybe, nei tuo labiau siuntė kažkokius teigiamus signalus“, – BNS sakė premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

A. Šleseris ketvirtadienį spaudos konferencijoje Vilniuje pareiškė, kad S. Skvernelis yra vienintelis politikas Lietuvoje, remiantis „LGC Cargo“.

„Skvernelis yra vienintelis, kuris mus remia. Ir jis tikrai nori pokyčių šioje situacijoje ir mes taip pat remsime jo pastangas“, – teigė A. Šleseris.

Lietuvos institucijoms nesuteikiant leidimo Latvijos kapitalo įmonei vežti krovinius tranzitu per Lietuvą, „LGC Cargo“ praėjusią savaitę apskundė Lietuvą Europos Komisijai (EK). EK atstovybė Lietuvoje ketvirtadienį BNS patvirtino, kad „LGC Cargo“ skundas gautas.

„LGC Cargo“ ketvirtadienį skundėsi, kad Lietuvos geležinkelių rinka, skirtingai nei Latvijos, nėra liberalizuota ir neįsileidžia konkurentų valstybės valdomiems „Lietuvos geležinkeliams“.

BNS surinkti duomenys rodo, kad „LGC Cargo“ per savo akcininkę Latvijoje „Baltic Transit Service“ yra susijusi su „Rusijos geležinkeliais“ (RŽD).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)