Kaip rašoma pranešime spaudai, tai numatantį ketinimų protokolą pasirašė „Lietuvos geležinkelių“ Krovinių vežimo direkcijos direktorius vadovas Egidijus Lazauskas ir „Linekos“ prezidentas Arūnas Bertašius.

Numatoma, kad „Lietuvos geležinkeliai“ ir „Lineka“ plėtos įvairiarūšių krovinių projektus Baltijos šalyse ir Lenkijoje, skatins krovinių vežimus tarp terminalų Lietuvoje ir Vidurio Europoje, plėtos kombinuotą krovinių vežimą. Taip pat bus siekiama formuoti krovinių srautus „Rail Baltica“ vėže Šiaurės-Pietų ir Rytų-Vakarų kryptimis.

„Siekiame didinti įvairiarūšių terminalų krovos apimtis, vežant konteinerius ar puspriekabes geležinkelių transportu. Tikimės, kad bendradarbiavimas su „Lineka“ atvers naujų mobilumo galimybių verslui rinktis greitą, efektyvų ir aplinkai draugišką krovinių pervežimo būdą“, - sakė E. Lazauskas.

Tuo metu susitarimą komentuodamas „Linekos“ prezidentas A. Bertašius sakė, kad geležinkeliai yra svarbi transporto infrastruktūros dalis, todėl natūralu, kad buvo pradėta bendradarbiauti su atsinaujinusiais „Lietuvos geležinkeliais“. Tikimasi, kad ilgainiui tai taps tvaria partneryste, kuri užtikrins patikimą alternatyvą gabenti krovinius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)