Už tokias Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymo pataisas, kurias parengė įvairių frakcijų parlamentarai socialdemokratas Algimantas Salamakinas, liberalai Simonas Gentvilas ir Juozas Baublys, socialdemokratų darbo frakcijos narys Petras Čimbaras, konservatoriai Kazys Starkevičius ir Edmundas Pupinis bei „tvarkietis“ Juozas Imbrasas, ketvirtadienį balsavo 92 Seimo nariai, o susilaikė 12 parlamentarų.

Seimo Aplinkos apsaugos komiteto vadovas „valstietis“ Kęstutis Mažeika BNS teigė, kad nustačius 10 proc. biodegalų kiekį benzine, kuro kainos nedidės.

„Gavome atsakymus iš visų (suinteresuotų pusių – BNS), jie garantuoja, kad tikrai nebrangs, nes tai vietinė žaliava, jos yra pakankamai. Tą biokurą gamina čia Lietuvoje, gali tas pats „Orlen Lietuva“ ir kiti, kurie importuoja, atsivežti ir pigesnio. Tai įtakos degalai kainai neturėtų turėti, o kai kuriai atvejais, jeigu geras grūdų derlius, grūdų kaina nedidelė, grūdai prasti dėl lietingų metų, gali turėti įtakos į mažėjimą“, – aiškino parlamentaras.

Dabar benzine gali būti nuo 5 iki 10 proc. biodegalų, o dyzeline – ne mažiau kaip 7 procentai.

2017 metų spalį Vyriausybė nutarė, kad turi būti prekiaujama Lietuvos arba Europos Sąjungos standartų reikalavimus atitinkančiu benzinu, kuriame yra 10 procentų biodegalų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)