„Su „Ferrovie dello Stato Italiane“ (Italijos valstybine geležinkelių tinklo operatore) ir „Delta Air Lines“ aptarusi galimybes įkurti konsorciumą, kuris ieškotų būdų užtikrinti tolesnį „Alitalia“ veikimą, „easyJet“ nusprendė pasitraukti iš šio proceso“, – pranešė oro bendrovė.

„easyJet“ ir „Delta“ planavo po „Alitalia“ bankroto procedūros – jau antrosios per dešimtmetį – į Italijos oro bendrovę investuoti apie 400 mln. eurų. „easyJet“ taip pat reikalavo, kad bendrovė būtų suskaidyta ir norėjo perimti jos trumpųjų skrydžių verslą.

Tuo tarpu „Delta“ ir toliau domisi galimybėmis išgelbėti „Alitalia“ ir tęsia derybas.

Taip pat vyksta derybos su „Deutsche Lufthansa“, kuri reikalauja maždaug 40 proc. sumažinti „Alitalia“ darbuotojų skaičių.

Kadaise valstybei priklausiusi „Alitalia“ jau daug metų išgyvena krizę. Pelno ji nėra gavusi nuo 1999 metų. Italų dienraščio „La Repubblica“ duomenimis, 2016 metais „Alitalia“ nuostoliai sudarė apie 500 mln. eurų. Apie 11 tūkst. darbuotojų turinti oro bendrovė oficialią veiklos ataskaitą paskutinį kartą buvo paskelbusi 2015 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją