Briuselyje šiuo metu dirbantis „Linavos“ sekretorius transporto politikai Tomas Garuolis pozityviai vertina susiklosčiusią situaciją, pažymėdamas, kad laikas yra ES periferinių valstybių sąjungininkas. Tačiau jis atkreipė dėmesį, kad vis dėlto dar yra galimybė, jog grupė europarlamentarų gali pamėginti tiesiog pateikti Mobilumo paketo klausimą plenarinėje sesijoje pirmadienį, kovo 11 d.

Kaip skelbia asociacija, ji ne kartą kreipėsi į EP politinių grupių vadovus, taip pat Mobilumo paketo pasiūlymų rengėjus, atkreipdama dėmesį į paketo ekonomines ir socialines pasekmes ES periferijoje įsisteigusiems Lietuvos vežėjams, neišspręstą trečiųjų šalių vežėjų klausimą, politizuotą sprendimų priėmimo procesą bei prieštaravimą fundamentaliems ES teisės principams.

Šiais klausimais „Linava“ aktyviai bendradarbiauja su Lenkijos, Rumunijos, Bulgarijos, Latvijos, Estijos, Vengrijos ir kitų šalių vežėjų asociacijomis, siekdama užkirsti kelią nepalankiems siūlymams dėl priverstinio vilkikų gražinimo į įmonės registracijos šalį, diskriminacinio komandiravimo taisyklių taikymo, kabotažo operacijų apribojimo ir draudimo nakvoti vilkikų kabinose.

ELTA primena, kad „Linava“ pirmą kartą kreipėsi į EP pirmininkų sueigos narius dar vasario pradžioje, prašydama atsižvelgti į neigiamą planuojamo priimti Mobilumo paketo poveikį Lietuvai ir kitoms periferinėms ES šalims. „Linava“ prašė Mobilumo paketo svarstymą nukelti kitai EP kadencijai.

EP kadencija baigiasi šiais metais. Naujos sudėties EP visa ES rinks šių metų gegužės 26 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)