Pranešime rašoma, kad transporto paslaugų paklausa Europoje auga, o sunkvežimiams tenka nuvažiuoti vis ilgesnius atstumus. Tuo pat metu vežėjai susiduria su didėjančiomis dyzelino kainomis, mažinančiomis transporto bendrovių pelningumą.

„Volvo FH“ su „I-Save“ sistema yra mūsų atsakymas šiam iššūkiui spręsti. Siūlome naujausiomis technologijomis paremtą kompleksinį sprendimą, kuris ženkliai sumažina degalų sąnaudas gabenant krovinius tolimais atstumais. Ir visa tai – išlaikant puikias važiavimo savybes“, – sako „Volvo Trucks“ prezidentas Rogeris Almas.

Pristatytas najasis „Volvo FH“
„Volvo FH“ su „I-Save“ aprūpintas moderniu, šiandien pačiu ekonomiškiausiu „Volvo Trucks“ tolimiesiems reisams skirtu D13TC varikliu. Jame panaudoti stūmokliai, turintys patentuotą bangos formos dugną, pagerinantį degimą ir padidinantį efektyvumą, nukreipiant šilumą ir energiją į cilindro centrą. Perteklinė išmetamųjų dujų energija yra panaudojama sukant papildomą turbiną išmetamųjų dujų kolektoriuje, vadinamą „Turbo Compound“ junginiu.

D13TC variklis sukuria iki 300 Nm didesnį sukimo momentą. Tai reiškia, kad pastoviam važiavimo greičiui greitkelyje palaikyti nebereikia papildomai akceleruoti, o dėl to - mažėja degalų sąnaudos. Tai idealus sprendimas vežėjams, vykdantiems tolimuosius gabenimus.

„I-Save“ pasižymi naujomis, degalus padedančiomis taupyti galinėmis ašimis, atnaujinta, žemėlapiais paremta „I-See“ sistema, analizuojančia priekyje esantį kelio reljefą ir optimizuojančia važiavimą. Taip pat - tolimiesiems gabenimams geriau pritaikyta pavarų jungimo valdymo programine įranga. Dėl šių savybių ir naujų funkcijų padidėjęs sunkvežimio efektyvumas išlaidas degalams palyginti su „Euro 6“ D pakopos D13 varikliais, priklausomai nuo sąlygų, gali sumažinti 7 proc.

„Volvo FH“ su „I-Save“ Europos rinkose bus siūlomas nuo 2019 m. kovo 11 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)