Konkurse dalyvavo bendrovės "Sostena", "Autobrava" ir "Autovytaras", o į teismą kreipėsi pastarosios dvi bendrovės, nes jų pasiūlymai buvo atmesti, rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Pripažinti laimėtoju tokį tiekėją, kurio pasiūlymas yra net 12,6 mln. litų didesnis nei kitų konkurso dalyvių, mūsų nuomone, yra visiškai nepateisinama", - sakė "Autovytaro" generalinis direktorius Audrius Sinkevičius.

Pasak jo, konkurenciją šiame konkurse ribojo reikalavimas dėl minimalios įmonės metinės apyvartos - 47 mln. litų. "Autobrava" ir "Autovytaras" šio reikalavimo neatitiko.

Konkurse "Sostena" visureigius "Land Rover Defender" pasiūlė įsigyti už beveik 34 mln. litų, "Autobrava" visureigius "Santana PS 10" - už 25 mln. litų, o "Autovytaras" visureigius "Mitsubishi Pajero" - už 21,2 mln. litų.

Pasak vidaus reikalų ministro Gintaro Furmanavičiaus, apyvartos reikalavimas į konkurso sąlygas įrašomas norint pritraukti "finansiškai pajėgių firmų, kurios paskui galėtų teikti automobilių techninės priežiūros paslaugas".

"Autovytaras" dėl šio konkurso taip pat skundėsi Seimo Ekonomikos reikalų komitetui, rašė pretenzijas Viešųjų pirkimų tarnybai bei Centrinei projektų valdymo agentūrai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją