Preliminarias sutartis su konkursą laimėjusiomis „Sigmen“ ir bendra Austrijos „Voestalpine“ bei „Lietuvos geležinkelių“ iešmų gamybos įmone „Voestalpine VAE Legetecha“ pasirašė pernai gruodį, nurodoma centriniame viešųjų pirkimų portale.

„Bėgiai yra perkami suplanuotiems bėgių kelio remonto darbams ir einamiesiems priežiūros darbams, kad būtų užtikrintas saugus ir nepertraukiamas keleivinių ir krovininių traukinių eismas“, – BNS teigė bendrovės Infrastruktūros direkcijos Eksploatacijos departamento direktorius Arvydas Dveilys.

Anot jo, naujais bus keičiami susidėvėję bėgiai ruožuose Jonava–Žeimiai, Gudžiūnai–Baisogala, Pravieniškės–Palemonas, Radviliškis–Pabėgiai, Klaipėda–Radviliškis ir Jonavos stotyje.

Konkursas buvo penkių dalių, keturias jų laimėjo „Sigmen“ ir „Voestalpine VAE Legetecha“. Penktos dalies – dėl pereinamųjų bėgių pirkimo – laimėtojai neišrinkti dėl pasiūlytos per didelės kainos. Jis paskelbtas iš naujo, jam paraiškų buvo laukiama iki antradienio.

Pasirašę preliminarias sutartis, „Lietuvos geležinkeliai“, kai reikės bėgių, derėsis su abiem įmonėmis ir pasirašys konkrečias sutartis su geriausią kainą pasiūliusia bendrove.

„Šių metų poreikis jau buvo įtrauktas į pirkimo procedūrą ir 11,5 mln. eurų vertės bėgius bendrovei tieks geriausią kainą pasiūliusi „Sigmen“, – teigė bendrovė.

„Voestalpine“ valdo 66 proc. akcijų, o „Lietuvos geležinkeliai“ – 34 proc., nurodoma Registrų centre.

Sutartys yra dvejų metų trukmės, numatyta galimybė jas pratęsti dar dvejiems metams.

Nuo 2016-ųjų bėgius „Lietuvos geležinkeliams“ teikė „Sigmen“: 2016 metais ji gavo 2,1 mln. eurų vertės užsakymą, 2017-aisiais – 2,7 mln. eurų, o pernai – 7,3 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)