„Pradėjome administracinę procedūrą dėl „Porsche AG“, kurią baigus teismas gali skirti baudą“, - naujienų agentūrai AFP sakė Štutgarto prokuratūros atstovas.

Dėl „Porsche“ pagrindinės bendrovės „Volkswagen“ ir jos antrinės įmonės „Audi“ veiklos pernai Braunšveigo ir Miuncheno prokurorai pradėjo panašias administracines bylas. Taip pat prokurorai yra pradėję ir kriminalinius tyrimus dėl kai kurių bendrovių darbuotojų veiklos.

Tiek „Volkswagen“, tiek ir „Audi“ pripažino kaltę dėl oro taršos reikalavimų pažeidimo ir sutiko sumokėti atitinkamai 1 mlrd. ir 800 mln. eurų baudas. Pagal Vokietijos įstatymus, bendrovėms gali būti skirtos baudos, jei jų vadovai neužtikrino atitinkamų reikalavimų laikymosi.

Pranešime „Porsche“ patikino bendradarbiausianti su tyrėjais, tačiau tvirtino tikinti, kad bendrovė laikėsi visų automobilių patikros ir kokybės užtikrinimo reikalavimų.

Vadinamasis „dyzelgeito“ skandalas kilo 2015 m., kai „Volkswagen“ pripažino įdiegusi 11 mln. dyzelinių automobilių programinę įrangą, skirtą sukčiauti taršos emisijų testų metu. Programinė įranga testų metu parodydavo mažesnę taršą nei iš tikrųjų.

Skandalas iki šiol „Volkswagen“ grupei kainavo per 28 mlrd. eurų, o įmonė vis dar nėra užbaigusi daugybės teisinių ginčų tiek gimtojoje Vokietijoje, tiek ir užsienyje.

Štutgarto prokurorai taip pat pradėjo dviejų dabartinių ir vieno buvusio „Porsche“ darbuotojo tyrimus dėl galimo sukčiavimo ir klaidinamos reklamos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)