Kaip pranešė Rygos oro uostas, atšauktas „Air Baltic“ rytinis ir popietinis skrydis, „Ryanair“ vakarinis skrydis reisu Ryga-Briuselis. Atšaukti ir atitinkami šių skrydžių bendrovių reisai iš Briuselio į Rygą.

Visoje Belgijoje nebus leidžiami skrydžiai žemiau nei 8 tūkst. metrų aukštyje – Belgijos oro skrydžių valdymo agentūros „Skeyes“ kontroliuojamoje erdvėje, naujienų agentūrai AFP sakė kompanijos atstovas Dominique'as Dehaene'as.

„Skeyes“ negalėjo nurodyti, kiek skrydžių ir keleivių paveiks streikas. Belgų bendrovė „Brussels Airlines“ atšaukė visus 222 skrydžius, paveiktų keleivių skaičius siekia 16 tūkst.

Trijų profesinių sąjungų, kurios reikalauja didesnių atlyginimų, paskelbtas visuotinis streikas trečiadienį turėtų paralyžiuoti Belgiją.

Keleiviai kompensacijų negaus

„Pagal galiojantį ES reglamentą oro kontrolierių protestai ir streikai įstatymų traktuojami kaip neišvengiami, todėl keleiviai ir „Brussels Airlines“ atveju neturės galimybės už nepatogumus gauti iki 600 eurų siekiančios kompensacijos. Nepaisant to, avialinijai vis tiek tenka atsakomybė pasirūpinti keleiviais: suteiktį informaciją, galimybę susisiekti telefonu ar elektroniniu paštu, avialinija privalo aprūpinti keleivius maistu ir vandeniu ir suteikti nakvynę iki galės keleivius nugabenti į jų kelionės tikslą", – rašoma DELFI atsiųstame „Skycop“ komentare.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją