„Dėl šiandien vykstančio Belgijos viešojo transporto darbuotojų streiko yra atšaukti oro bendrovės „Brussels Airlines“ du skrydžiai“, – BNS trečiadienio rytą pranešė Lietuvos oro uostai.

Atšauktas pavakarę suplanuotas skrydis Briuselis-Vilnius, bei vakare numatytas skrydis Vilnius-Briuselis. Daugiau skrydžių tarp Vilniaus ir Belgijos trečiadienį neturėjo vykti.

Lietuvos oro uostai nurodė, kad kilus tokiems atvejams visada būtina kreiptis į pačią oro bendrovę ir tartis dėl alternatyvių kelionės būdų ar pinigų už bilietus grąžinimo.

BNS antradienio vakarą pranešė, kad visoje Belgijoje nebus leidžiami skrydžiai žemiau nei 8 tūkst. metrų aukštyje – Belgijos oro skrydžių valdymo agentūros „Skeyes“ kontroliuojamoje erdvėje. Tai naujienų agentūrai AFP sakė kompanijos atstovas Dominique'as Dehaene'as.

Vyriausybės, kariniai ir nepaprastųjų situacijų skrydžiai bus leidžiami.

„Skeyes“ negalėjo nurodyti, kiek skrydžių ir keleivių paveiks streikas. Belgų bendrovė „Brussels Airlines“ atšaukė visus 222 savo skrydžius.

Trijų profesinių sąjungų, kurios reikalauja didesnių atlyginimų, paskelbtas visuotinis streikas trečiadienį turėtų paralyžiuoti Belgiją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)