„Oru greičiau pasiekiame daugiau vietovių, tarp kurių ir teritorijas, neprieinamas sausumos transportu. Šiuo metu su naująja paslauga „DPD AirExpress“ galima pasiekti virš 220 valstybių. Toks siuntų transportavimo būdas verslui leis būti lankstesniam ir pristatyti siuntas nepriklausomai nuo to, kur gyvena gavėjas“,– sako Robertas Vilkaitis, „DPD Lietuva“ generalinis direktorius.

Skaičiuojama, kad naujoji paslauga leis siuntas pristatyti į beveik bet kurią pasaulio vietą vos per kelias dienas. Be to, kaip ir iki šiol, internetu bus galima stebėti siuntos kelią.

„Šiame etape naujoji paslauga labiausiai orientuota į tradicinio bei elektroninio verslo poreikius, kai oru gabenamos siuntos paprastai būna ne sunkesnės nei 5 kg, nors „DPD Air Express“ gali gabenti ir kiek sunkesnę nei 30 kg siuntą, – pasakoja R. Vilkaitis. – Mes įsitikinę, kad tokios naujos pristatymo į visą pasaulį alternatyvos eksportuojančioms įmonėms tikrai gali suteikti apčiuopiamą konkurencinį pranašumą, lyginant su bendrovėmis, kurios savo veiklos geografijos išplėtimo pasaulio mastu dar nesvarsto.“

Robertas Vilkaitis
Siuntų gabenimas oro transportu sulaukė susidomėjimo iš pastaraisiais metais aktyviai augančių el. prekybininkų, kadangi suteikia galimybę patogiai gabenti įvairias prekes – nuo elektroninių prietaisų, maisto papildų iki automobilių detalių.

„DPD Air Express“ paslauga teikiama bendradarbiaujant su DPD grupės įmone „Chronopost“, kuri užtikrina sklandų siuntų siuntimo procesą, gabenimui parenka įvairias tarptautines aviakompanijas, vykdo muitinės procedūras.

„DPD Lietuva“ yra tarptautinės siuntų pristatymo grupės „DPDgroup“ dalis. Įmonė yra siuntų pristatymo/kurjerių verslo Lietuvoje lyderė. „DPD Lietuva“ paslaugos – siuntų pristatymas į 220 pasaulio valstybių; nuolat plečiamas hibridinis „Pickup“ tinklas, kurį sudaro siuntų taškai ir savitarnos terminalai. „DPD Lietuva“ šiuo metu dirba per 600 darbuotojų.

„DPDgroup“ yra antras didžiausias tarptautinis siuntų pristatymo tinklas Europoje. Grupėje dirba daugiau kaip 60 000 siuntų pristatymo ekspertų, yra įrengta daugiau kaip 28 000 „Pickup“ siuntų taškų. Kasdien „DPDgroup“ į 230 šalių pristato per 4 milijonus siuntų, per 2017 metus buvo pristatyta per 1,2 mlr. siuntų visame pasaulyje. „DPDgroup“ turi tris prekės ženklus visoje Europoje: DPD, Chronopost ir SEUR.

„DPDgroup“ priklauso „GeoPost“, kurios pajamos 2017 metais siekė 6,8 mlr. Eur. „GeoPost“ yra holdingo kompanija, kurią valdo „Le Groupe La Poste“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)