Bendroji įmonė bus įsteigta iki 2020 metų ir „Toyota“ valdys 51 proc. jos akcijų, o „Panasonic“ – likusius 49 proc., antradienį pranešė hibridinių automobilių „Prius“ gamintoja.

„Toyota“ ir „Panasonic“ neabejoja, jog šiandien sudaryti susitarimai padės tvirčiau ir sparčiau įgyvendinti veiksmus, susijusius su konkurencingų akumuliatorių gamyba“, – nurodoma pranešime.

„Toyota“ prezidentas Akio Toyoda (Akijas Tojoda) yra sakęs, jog nori, kad elektra varomos transporto priemonės iki 2030 metų sudarytų pusę visų bendrovės automobilių pardavimų pasaulyje. Šiuo metu ši dalis sudaro apie 15 procentų.

„Raktas į automobilių elektrifikavimą ateityje yra jų akumuliatoriai. Tam, kad Japonija sėkmingai atlaikytų šį didžiulių pokyčių laikotarpį neeikvodama gamtos išteklių, turime gaminti konkurencingus akumuliatorius ir kurti stabilaus tiekimo sistemas“, – pareiškė A. Toyoda.

Elektros prietaisų gamintoja „Panasonic“ yra gerai žinoma akumuliatorių gamybos sektoriuje. Bendrovė yra investavusi į „Gigafactory“ – milžinišką elektrinių transporto priemonių novatorės „Tesla“ gamyklą Jungtinėse Valstijose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)