Tai portalui 15min.lt patvirtino kompanijos komercijos vadovas Simonas Bartkus.

Paklaustas, ar skųs teismo sprendimą dėl neleistos pradėti restruktūrizacijos, S. Bartkus portalui sakė, jog tokia galimybė yra. Kita vertus, uždraudus restruktūrizaciją, verslui sudėtinga rasti kitų išeičių, tad situacija verčia svarstyti ir bankroto bylos iškėlimo versiją.

„Civilinės aviacijos administracija informuoja, kad 2018 m lapkričio 28 d. CAA direktoriaus įsakymu Nr. 4R-170 licencija vykdyti oro susisiekimą, išduota UAB „Small Planet Airlines“, yra sustabdyta nuo 2018-11-29 00:01 val. vietos laiku.

Kelionių organizatorių AB „Novaturas“ ir UAB „Tez Tour“ organizuojamos kelionės vyks kaip numatyta, skrydžius vykdys kitas oro vežėjas', – rašyta CAA puslapyje.

Antradienį Civilinės aviacijos administracijos (CAA) vadovas teigė, kad finansinių sunkumų kamuojama ir pertvarkos siekianti Lietuvos užsakomųjų skrydžių bendrovė „Small Planet Airlines“ nepateikė įrodymų, kad neįvardijamas investuotojas yra pasiryžęs gelbėti įmonę.

„Small Planet Airlines“ pirmadienį pranešė tikinti, kad jos finansinę padėtį padės suvaldyti naujas neįvardijamas investuotojas - praėjusią savaitę pasirašytas ketinimų protokolas dėl papildomų investicijų į jos apyvartos kapitalą.

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį turėjo paskelbti, ar „Small Planet Airlines“ iškelti restruktūrizavimo bylą. „Small Planet Group“ įmonių Lenkijoje, Vokietijoje ir Lietuvoje restruktūrizavimą inicijavo rugsėjį ir spalį. Be šių rinkų, įmonė veikia ir Kambodžoje.