Spręsdamas klausimą dėl restruktūrizavimo bylos iškėlimo, teismas vertino įmonės pateiktus restruktūrizavimo plano metmenis, teikiamus finansinę padėtį pagrindžiančius dokumentus, taip pat – įmonės mokumą ir veiklos tęstinumą.

Teismui pateikti finansiniai dokumentai neatitiko formalių reikalavimų finansinei atskaitomybei ir negalėjo būti vertinami kaip dokumentai, atspindintys realią finansinę padėtį. Įmonė neatskleidė duomenų ir apie savo turtinę padėtį – pateikti duomenys nebuvo aiškūs ir išsamūs, pagal juos nebuvo galima realiai įvertinti turto vertės.

Taip pat UAB „Small Planet Airlines“ nepagrindė veiklos, kuri būtų vykdoma, jei pagrindiniai užsakovai nepratęstų sutarčių ar jas nutrauktų, tęstinumo.

Restruktūrizavimo bylos iškėlimas turi esminę reikšmę kreditorių teisėms, sustabdomas netesybų ir palūkanų už visų įmonės prievolių, susidariusių iki teismo nutarties iškelti įmonės restruktūrizavimo bylą priėmimo dienos, skaičiavimas, atidedamas prievolių vykdymas. Sprendžiant dėl restruktūrizavimo bylos iškėlimo vertinami abiejų pusių – tiek restruktūrizavimo prašančios įmonės, tiek kreditorių interesai bei randama šių interesų pusiausvyra.

Svarbu ir tai, kad prašanti leisti atidėti įsiskolinimo mokėjimą bendrovė veiktų sąžiningai, apdairiai ir protingai. Nustačius, jog UAB „Small Planet Airlines“ nebuvo suinteresuota pateikti tinkamus finansinius dokumentus ir pakankamai aiškiai nepagrindė veiklos tęstinumo, teismas sprendė, jog restruktūrizavimo bylos iškėlimas negalimas.

Teismas, įvertinęs byloje esančius duomenis ir nustatytas aplinkybes, atsisakė iškelti UAB „Small Planet Airlines“ restruktūrizavimo bylą.

Nutartis per 7 dienas nuo nutarties patvirtintos kopijos įteikimo dienos atskiruoju skundu gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui, atskirąjį skundą pateikiant per Vilniaus apygardos teismą.