„Pirkimą nutraukėme, nes mes apsižiūrėjom, norėjom patikslinti sąlygas, pasidomėjom, kaip Vilniuje buvo vykdytas pirkimas ir, pasirodo, kai kurių sąlygų neįrašėm – dėl kondicionavimo, vėdinimo, taip kad nutraukėm pirkimą, pataisėm sąlygas, ir iš naujo paleidom“,– BNS pirmadienį komentavo Rimantas Pauža.

Maždaug 10 autobusų pirkimui iš Europos Sąjungos (ES) Sanglaudos fondo skirta beveik 2 mln. eurų, apie 340 tūkst. eurų skirs savivaldybė.

Paraiškų praėjusią savaitę paskelbtam konkursui laukiama iki sausio 8 dienos.

Suslėgtomis gamtinėmis dujomis varomi autobusai bus žemagrindžiai, pritaikyti neįgaliesiems, juose bus įrengta vaizdo stebėjimo sistema, antialkoholinis variklio užraktas. Jie turi talpinti mažiausiai 80 keleivių, 26 vietos privalo būti sėdimos.

Iki 2020 metų penkių didžiųjų Lietuvos miestų viešojo transporto parkams atnaujinti iš viso numatoma skirti 28,69 mln. eurų – už šiuos pinigus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje planuojama įsigyti daugiau kaip 100 naujų ekologiškų troleibusų ir autobusų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)