Socialisto ministro pirmininko Pedro Sanchezo vyriausybė įtraukė šį pasiūlymą į įstatymo dėl perėjimo prie kitų energijos išteklių projektą, kuriame taip pat raginama užtikrinti, kad iki 2050 metų Ispanija pereitų prie mažai anglies dioksido į aplinką išskiriančių technologijų ekonomikos.

Prieš metus uždrausti prekybą naujais dyzeliniais ir benzininiais automobiliais iki 2040 metų pažadėjo Didžioji Britanija ir Prancūzija. Tuo tarpu Norvegija siekia iki 2025 metų atsisakyti visų iškastiniu kuru varomų automobilių naudojimo.

P. Sanchezo vyriausybė parlamente neturi daugumos ir jai reikės užsitikrinti kitų partijų paramą, kad įstatymas būtų priimtas.

Projekte, be kita ko, numatoma užtikrinti, kad būtų įrengtas elektrinių transporto priemonių įkrovimo tinklas. Be to, miestai, turintys daugiau kaip 50 tūkst. gyventojų, iki 2021 metų turės įrengti vadinamąsias mažos taršos zonas, panašias į jau egzistuojančiąsias Madrido ir Barselonos centre, kur yra ribojamas eismas.

„Iki 2050 metų elektros energijos sistema turės kliautis tik atsinaujinančiaisiais energijos šaltiniais“, – nurodoma dokumente.

Pagal projektą naujosios angliavandenilių žvalgymo ir gavybos hidraulinio ardymo būdu licencijos nebebus išduodamos. Nebebus skiriamos ir subsidijos, kuriomis „skatinamas iškastinio kuro naudojimas“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)