„Pirmiausia norėtume padaryti tinkamą laivybai Nemuno vagą nuo Kauno iki Rusnės, tam sieksime panaudoti ir Europos Sąjungos lėšas“, - sakė „Vidaus vandens kelių direkcijos“ vadovas V. Vinokurovas.

Jis pristatė rajono merui ir naują iniciatyvą - keleivinio laivo maršrutą iš Vilkijos į Kauną, sustojant Paštuvoje, Kulautuvoje, Zapyškyje bei Kačerginėje. Kelionė laivu truktų maždaug dvi valandas. Laivą ketinama pavadinti „Vilkija“. „Tai būtų susisiekimo priemonė, kuri galėtų plaukti keturis kartus per savaitę: antradieniais, ketvirtadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais“, - siūlė variantus V. Vinokurovas.

Mero V. Makūno teigimu, gilinant Nemuno vagą iškastas smėlis būtų naudingas įrengiant paplūdimius, jį išpylus tam tikrose vietose, šalia gyvenviečių. Meras pabrėžė, kad ypač svarbu plėtoti laivybą kurortinėje teritorijoje, kur didėja turistų srautai.

Įdomu ir tai, kad Kauno rajono savivaldybė planuoja įsigyti naują laivą-keltą, kuris plukdys dviratininkus Nemune tarp Zapyškio ir Kulautuvos, taip pat tarnaus turistinėms iškyloms.

Susitikime V. Makūnas taip pat kalbėjo apie galimybę įrengti nedidelį upių uostą pramoginiams laivams. Viena iš galimų vietų yra šalia Kačerginės prieplaukos.

„Kurortinėje teritorijoje sparčiai plėtojant turizmo ir pramogų infrastruktūrą, toks uostas, manau, taip pat reikalingas“, - kalbėjo Kauno rajono vadovas.