„Siekiame didinti efektyvumą ir skaidrumą „Lietuvos geležinkelių“ valdyme, todėl atsisakėme prieštaringai vertintų vidaus sandorių. Be to, tokių sandorių nuo kitų metų nebeleidžia ir teisės aktai“, - sako „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Apsaugos paslaugas „Lietuvos geležinkeliams“ iki šiol teikdavo grupės bendrovė „Gelsauga“, iš „Lietuvos geležinkelių“ uždirbdavusi didžiąją dalį savo pajamų. Ši bendrovė - konkurse pasiūliusi geriausią kainos ir kokybės santykį - ir toliau teiks šias paslaugas.

Tuo tarpu nuo 2019 m. sausio 1 d. pastatų priežiūros ir valymo funkcijas trejiems metams perims viešųjų pirkimų konkursus laimėjusios kitos bendrovės.

Tikėtina, kad šių konkursų laimėtojai įdarbins ir „Gelsaugos“ darbuotojus, jau turinčius patirties dirbti „Lietuvos geležinkelių“ objektuose. „Lietuvos geležinkeliai“ aktyviai kalbasi su konkursų nugalėtojais dėl galimybių pastatų priežiūros ir valymo paslaugas teikusiems „Gelsaugos“ darbuotojams darbus tęsti kitose įmonėse.

Be to, daliai šios bendrovės darbuotojų bus pasiūlytas darbas kitose „Lietuvos geležinkelių“ grupės įmonėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)