Manhatane į teismą „Ryanair“ padavė Alabamos pensijų fondas, siekdamas prisiteisti žalos investuotojams atlyginimą nuo 2017 m. gegužės 30 d. iki 2018 m. rugsėjo 28 d.

Pensijų fondo skunde rašoma, kad „Ryanair“ apgavo investuotojus, pokalbiuose meluodamas apie įmonės darbo santykių stabilumą ir pažangą sprendžiant sutarčių su pilotais ir lėktuvų įgulomis problemas.

Pasak pensijų fondo skundo, tiesa paaiškėjo, kai darbuotojų protestai, sustabdę šimtus skrydžių, privertė įmonę pirmą kartą įsiklausyti į profesinių sąjungų reikalavimus.

„Akcininkams nežinant, įmonės pelnas buvo paremtas slaptu darbuotojų išnaudojimu. Akcijų vertės nuosmukis buvo tiesiogiai susijęs su įmonės darbuotojų išnaudojimo iškilimu į viešumą“, - tikino pensijų fondo atstovas.

„Ryanair“ apie santykių su darbuotojais problemas paskelbė spalio 1 d. Tądien įmonės akcijų vertė krito net trečdaliu, palyginti su šių metų kovu.

M. O'Learis, įmonės direktorius nuo 1994 m., praėjusį mėnesį pranešė besitikįs sutarti su darbuotojų profesinėmis sąjungomis iki Kalėdų.

„Ryanair“ atstovai situacijos nekomentavo. JAV akcininkai dažnai į teismą paduoda įmones, kurios, jų nuomone, manipuliavo akcijų verte.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją