Apie tai įmonių „Citybirds“ ir „Unicorn scooters“ bendraįkūrėjas Ignas Survila pranešė antradienį sostinėje vykusioje žurnalo „Valstybė“ organizuotoje Lietuvos susisiekimo konferencijoje.

I. Survila DELFI sakė, kad ketinama pradėti su 500 paspirtukų, o jų pakrovimo moduliai bus įrengti privačiam sektoriui priklausančiose vietose.

„Savo pakrovimo elektromagnetinius modulius statysime prie tam tikrų taškų – prekybos centrų, verslo centrų, kavinių. Taip tiesiog operuoti galėsime greičiau. Su savivaldybe yra taip, kad jei norėčiau iš jų išsinuomoti žemę, tai reikia viešojo pirkimo, yra didelė konkurencija“, – paaiškino jis.

Nauja paslauga bus mokama: už kelionės pradžią teks sumokėti 50 centų, o už kiekvieną kelionės minutę – po 15 centų.

Tiesa, I. Survila užsiminė, kad tokios kainos turėtų būti globalioje rinkoje. „Vilniuje sieksime išeiti galbūt netgi dar pigiau tam, kad galėtume šiek tiek apmokyti vartotoją“, – sakė jis.

2019 metų balandį, I. Survilos teigimu, vyks „Unicorn“ paspirtukų testas, o vėliau įmonė ketina plėstis. „Eisime į globalią rinką“, – sakė I. Survila.

Jis taip pat teigė, kad bendradarbiauja su žinomomis įmonėmis. Be to, kitų metų pavasarį Vilniuje gali atsirasti elektroninių paspirtukų dalijimosi konkurentų.

Unicorn paspirtukas

Specialus dizainas

Savo pranešime konferencijoje I. Survila teigė, kad šiuo metu pasaulyje vyksta paspirtukų dalijimosi bumas.

„Jis prasidėjo Vakarinėje Jungtinių Amerikos Valstijų pakrantėje, kuris dabar kaip sniego gniūžtė ritasi ir į didžiuosius Europos miestus. Kelios dešimtys įmonių kuria dalijimosi paslaugas, surenka šimtus milijonų JAV dolerių investicijų iš rizikos kapitalo fondų, verslo angelų, tokių įmonių kaip „Lyft“, „Uber“ ir t.t.

Didžiausia problema – ką jos daro ne taip – jos dalijasi paspirtukais, kurie sukurti asmeniniam naudojimui. Kai daliniesi kokiu nors objektu, jo apkrovos yra visiškai kitokios, kartais net penkiagubai didesnės. Išeina taip, kad mūsų mobilumas nėra nei ekologiškas, nei tvarus“, – kalbėjo jis.

„Unicorn scooters“ atstovas sakė, kad atsižvelgdamas į tai sukūrė alternatyvą.

Unicorn paspirtukas

„Mes įdėjome bateriją, su kuria galima nuvažiuoti beveik 80 kilometrų atstumą. Tai yra beveik trigubai daugiau nei mūsų konkurentų. Šiek tiek padidinome motoro galingumą, tad į Narbuto kalną galėsite įvažiuoti ne tik patys, bet ir pasistatę vaiką ar su draugu.

Gal dizainas ir keistas, bet mes jį išnaudojame funkcionaliai – tam, kad miestiečiams būtų patogu. Tą laiptelį išnaudojame tam, kad ant jo būtų galima pasidėti šalmą, užsidėti pirkinių krepšį, pasistatyti vaiką ir t.t. Pavyzdžiui, kurjeris gali pasidėti didelį krovinį ir judėti miesto centre be jokių problemų“, – pasakojo I. Survila.

„Unicorn“ paspirtuku bus galima naudotis savo išmaniuoju telefonu. Jis leis sužinoti, kur paspirtukas yra, jį atrakinti arba uždaryti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)