„Statybos baigtos ir sumontuotos visos pagrindinės pastatų konstrukcijos, todėl būsimo teismo sprendimo įvykdymui bet kuriuo atveju tektų griauti pastatų dalis, kurios yra arčiau nei 3 metrai nuo sklypo Gedimino pr. 46. Pagrindinius darbus griovimo atveju sudarytų laikančiųjų konstrukcijų ir pamatų išardymo darbai, o fasado elementų išmontavimas yra papildomas darbas, kuris nesudaro kliūčių būsimo teismo sprendimo vykdymui. Darytina išvada, kad bendrija neįrodė grėsmės būsimo galimai palankaus teismo sprendimo įvykdymui“, - rašoma teismo nutartyje.

Teismas paliko galioti rugsėjo viduryje Vilniaus miesto apylinkės teismo priimtą nutartį, kuria Daugiabučio namo Gedimino pr. 46 ir 48 bendrijos prašymas sustabdyti statybas Dainavos g. 3 ir 5 atmestas.

Teisme bendrija siekia, kad būtų panaikinti „Eikai“ išduoti komplekso statybos leidimai, plėtotoja įpareigota nugriauti statinius. Bendrijos teigimu, statybų darbai žaloja jų namą.

Skelbta, kad gyventojai į teismą kreipėsi teigdami, jog dėl statybų suskilo jų namo sienos, persikreipė staktos. Bendrija taip pat įsitikinusi, jog „Eikos“ projektas yra ne rekonstrukcija, o nauja statyba, kuriai bendrovė negavo gyventojų sutikimo.

Į 18 tūkst. kv. m komercinio ir gyvenamojo komplekso „Live square“ plėtrą „Eika“ planuoja investuoti 49 mln. eurų. Teritorijoje tarp Dainavos, V. Kudirkos gatvių ir Gedimino prospekto planuojama pastatyti viešbutį „Hilton Garden Inn“, biurų pastatą, daugiabučius viešąją erdvę. Plėtrą teritorijoje ketinama baigti iki 2019 metų pavasario.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)