Pasak VŽ, pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ vadovas Michaelas O'Leary (Maiklas O'Liris) metų pradžioje prognozavo, kad dalis skrydžių bendrovių „neišgyvens žiemos" dėl augančių degalų kainų. Jo teigimu, artėja aviacijos verslo „apsivalymo“ laikas.

Aviacijos verslo grupę „Avia Solutions Group“ valdantis verslininkas Gediminas Žiemelis rugsėjį teigė, kad per artimiausius 12 mėnesių gali tekti išvysti mažiausiai 5 vidutinio dydžio Europos aviakompanijų bankrotus. Pasak jo, tai lems tiek kylančios degalų kainos, tiek pilotų trūkumas.

Leidinio teigimu, didžiųjų Europos aviakompanijų vadovai jau kurį laiką kalba apie tai, kad mažosios kompanijos neatlaikys didėjančio spaudimo.

Pasak dienraščio, analitikai komentuoja, kad skrydžių bendrovėms kliudo ne tik degalų kainos, bet ir finansines galimybes viršijantys užmojai. Daug kam nerimą kelia „Brexit“, kuris labai apribos skrydžius į Jungtinę Karalystę ar iš jos.

BNS primena, kad „Small Planet Airlines“ šią savaitę pranešė, jog pradeda bendrovės Lietuvoje pertvarką. Dėl to kreiptasi į teismą. Anksčiau dėl finansinių sunkumų pradėta restruktūrizacija Lenkijoje ir Vokietijoje. Anot įmonės, investuotojas Lietuvoje jai nėra būtinas, tačiau jo jau ieškoma.

„Small Planet Airlines“ vadovas Kristijonas Kaikaris pranešime teigė, kad Lietuvos įmonės metinio pelno, kuris turėtų siekti 3,4 mln. eurų, nepakaks padengti antrinių įmonių Vokietijoje ir Lenkijoje skolas.

Bendrovė pabrėžia, kad pertvarkos Lietuvoje pobūdis skiriasi nuo procesų Lenkijoje ir Vokietijoje. Ji taip pat pažymi, kad pertvarka Lietuvoje neturės įtakos bendrovės skrydžiams iš Lietuvos ir užsienio šalių bazių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją