Su DELFI susisiekė skaitytojas Lukas (vardas pakeistas skaitytojo prašymu). Jis pasakoja, kad rugpjūtį prasidėję traukinio Vilnius–Kaunas–Vilnius vėlavimai vis dar nesibaigia. Iš pradžių buvo skelbiama, kad vyksta remontai, tačiau dabar, kaip mano skaitytojas, remontai jau turėtų būti baigti.

Jis įtaria, kad įtakos vėlavimams turi didžiulis krovininių traukinių srautas.

„Suprantu, kad rugpjūtį darė tuos remontus, bent jau kaip skelbėsi, bet dabar nieko nesiskelbia. Vakar netgi 30 minučių vėlavo traukinys iš Kauno į Vilnių. Kiekvieną dieną standartiškai apie 10 minučių vėluoja, nesvarbu ar Vilnius–Kaunas, ar Kaunas–Vilnius. Vieną kartą iš Vilniaus į Kauną traukinys vėlavo apie 40 minučių. Ypač pradėjo piktintis tie žmonės, kuriems reikėjo į oro uostą. Kai kilo panika, tai jau net kontrolieriai lakstė ir klausinėjo, ar nevėluojate. Matyt, kvietė taksi. Tokių atvejų ir dar buvo. Žmonės jau ir susikeikia garsiai, nervindamiesi dėl vėluojančio traukinio.

Aš paskaičiavau, kad per mėnesį šie vėlavimai suvalgo 3-4 valandas. Be to, bilietų kaina priklauso ir nuo kelionės laiko – už greitąjį traukinį mokama daugiau. Bet jeigu traukinys vėluoja 30-40 minučių, tai jau jis nėra greitasis. Mano nuomone, žmonėms turėtų pinigus grąžinti.

Be to, kai važiuoji tu pastebi, kad visada praleidžia krovininius traukinius. Logistikoje yra toks dalykas, kad už krovinio vėlavimą dideles baudas duoda. Gal kažkur remontą ir atlikinėja, bet, manau, kad pirmenybę vis tiek krovininiams traukiniams teikia“, – DELFI pasakoja vaikinas.

Jis prideda, kad ne visuomet ir bevielis internetas traukinyje veikia. Tad kelionės metu darosi neįmanoma dirbti.

Geležinkeliai: remontai tęsiasi, krovininiai traukiniai įtakos nedaro

„Lietuvos geležinkelių“ Komunikacijos departamento Projektų vadovė Novilė Aleksejevaitė DELFI komentuoja, kad pagrindinė priežastis, kodėl vėluoja tam tikrų reisų traukiniai – kelių remonto darbai.

„Šiuo metu darbai atliekami ruožuose Pravieniškės–Kaišiadorys ir Vievis–Žasliai. Būtent tai yra pagrindinė galimo traukinių vėlavimo priežastis maršrute Vilnius–Kaunas. Šia kryptimi vykstančių traukinių vėlavimai vidutiniškai trunka 9-11 minučių, viso vėluoja apie 2 proc. maršruto traukinių. Nuoširdžiai atsiprašome keleivių dėl galimų nepatogumų.

Remonto darbai yra būtini tam, kad užtikrintume traukinių eismo saugumą bei ateityje keleiviams galėtume pasiūlyti greitesnes ir patogesnes keliones traukiniais. Dedame visas pastangas, kad vykstant remonto darbams traukinių eismas būtų organizuojamas kuo sklandžiau“, – atsakyme DELFI rašo ji.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovė taip pat patikina, kad krovininių traukinių eismas yra organizuojamas taip, kad neturėtų įtakos keleivinių traukinių eismui arba įtaka būtų minimali.

„Būtent todėl daugiausiai krovininių traukinių važiuoja tada, kai nėra keleivinių reisų, kroviniai vežami ir naktį“, – prideda ji.

Informuojama, kad remonto darbai minėtuose ruožuose vyks iki lapkričio 15 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)