Šiuo metu lietuviškos vinjetės įsigijimas mobiliąja programėle nėra papildomai apmo-kestinamas, o paslaugos mokestis už vinjetės įsigijimą Latvijoje ir Estijoje yra 0,85 euro (be PVM).

Vinjetes „A-Toll” sistemoje (mobiliąja programa ar interneto svetainėje) perkantys vežėjai neturės už jas atsiskaityti iš anksto. Už paslaugą bus atsiskaitoma tik gavus bend-rovės „DKV Baltikum” sąskaitą.

„DKV Baltikum” vadovas Artūras Michejenko sako, kad galimybė įsigyti vinjetes mobilios programėlės pagalba visų pirma vežėjams leis taupyti laiką ir kaštus.

„Labai tikiuosi, kad šį naują atsiskaitymo už vinjetes būdą įvertins per Baltijos šalis vykstantys vairuotojai ir transporto kompanijos. Esame tranzitinis regionas, todėl tikrai manau, kad „A-Toll” sprendimas turės savo vartotojus. Ypač turint mintyje tai, kad vinjetės įsigijimas mobilios programėlės pagalba truks gerokai trumpiau nei, pavyzdžiui, degalinėje”, - sako A. Michejenko.
Lietuvoje kelių naudotojo mokestis (vinjetė) buvo įvestas 2007 metais. Kasmet Kelių priežiūros ir plėtros programą jis papildo maždaug 45 mln. eurų.

Naudojat „A-Toll” aplikaciją galima įsigyti visų rūšių vinjetes: dienos, savaitės, mėnesio ir metų.

Lietuvoje kelių mokesčiu yra apmokestinta 18 magistralinių kelių ar jų atkarpų (keliai A1–A18). Mokėti juos turi autobusų (transporto priemonių kategorijos M2–M3), krovinių transporto priemonių (kategorijos N1–N3) ir jų junginių bei specialiųjų kelių transporto priemonių vairuotojai ar savininkai.

„DKV Euro Service“ yra viena iš pirmaujančių mobilumo paslaugų teikėjų logistikos ir krovinių gabenimo sektoriaus bendrovėms. DKV klientams suteikia galimybę be grynųjų pinigų atsiskaityti už kurą ir paslaugas beveik 70 000 aptarnavimo vietų (nepriklausomai nuo prekės ženklo), apmokėti kelių mokesčius, atlikti PVM grąžinimo ar kitas operacijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)