Gamintojas, prie kurio produkcijos populiarumo prisidėjo ir filmai apie agentą Džeimsą Bondą, pranešime teigė, kad viena „Aston Martin“ akcija buvo įvertinta 19 svarų – įmonės nustatyto tikslinio kainos svyravimo diapazono viduryje.

„Šiandienos listingavimas Londono vertybinių popierių biržoje yra istorinis momentas. Mus džiugina teigiama reakcija, kurios susilaukėme iš investuotojų visame pasaulyje. Džiaugiamės galėdami priimti naujus akcininkus“, – sakė „Aston Martin“ prezidentas ir generalinis direktorius Andy Palmeris (Endis Palmeris).

„Aston Martin“ – itin populiarus prekės ženklas tarp Holivudo aktorių, pasaulinių sporto žvaigždžių ir britų karališkosios šeimos – investuotojams siūlo 25 proc. savo akcijų kapitalo, arba 57 mln. akcijų.

„Aston Martin“ automobiliai ne vieną dešimtmetį yra asocijuojami su Džeimsu Bondu. Pirmą kartą bendrovės automobiliai pasirodė 1964-ųjų kino juostoje „Auksapirštis“ (angl. Goldfinger), o paskutinį kartą iki šiol – 2015-ųjų filme „Spektras“ (angl. Spectre).

Automobilių gamintojo IPO koordinatoriais buvo „Deutsche Bank“, „Goldman Sachs“ ir „JPMorgan“.

Laikotarpiu nuo 1994 iki 2007 metų „Aston Martin“ priklausė amerikiečių bendrovei „Ford“, o dabar ją valdo investuotojų konsorciumas, kuriame yra Kuveito investicinės bendrovės bei italų „InvestIndustrial“.

Per savo gyvavimo laikotarpį „Aston Martin“ bankrotą skelbė net septynis kartus, bet kiekvieną kartą sugebėjo atsigauti ir vėl pradėti dirbti pelningai. Šįkart atsigavimui vadovauja buvęs „Nissan“ viceprezidentas A. Palmeris. Per pirmąją metų pusę įmonė padidino pelną iki rekordo – 20,8 mln. svarų, o pajamos šoktelėjo 8 proc. iki 449,9 mln. svarų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją