Į interaktyvias pamokas traukiniuose artėjant spalio 5-ąją minimai Tarptautinei mokytojo dienai kviečia projektas „Renkuosi mokyti - mokyklų kaitai!“ ir „Lietuvos geležinkeliai“.

Pasak „Renkuosi mokyti!“ programos alumnės ir vienos iš „Traukiniu į pamoką!“ iniciatyvos sumanytojos Ritos Urbonaitės, taip siekiama parodyti, kokia įdomi ir kūrybinga yra mokytojo profesija, bei priminti, kad mokytis galime visur, ne tik mokykloje ir klasėje.

„Gyvenimas nėra padalintas į atskiras disciplinas, tai - visuma, tarsi milžiniškas voratinklis, kur viskas susiję. Mokydamiesi už klasės ribų, visumos suvokimą sustipriname, galime teorines žinias žaibiškai pritaikyti praktikoje, pajusti gilesnę mokymosi prasmę“, - sakė pedagogė.

Traukinyje, kuris iš Vilniaus vyks į Trakus, bus prisiminta ne tik Lietuvos istorija, bet ir ją kūrę karaimai. Traukinio į Zervynas keleiviams bus pristatyta tradicinė Lietuvos medinė architektūra. Pažintį su ja pratęs pasivaikščiojimas po senąjį kaimą ir jo piešinių paroda traukinyje grįžtant.

Traukinyje Šiauliai-Klaipėda keleiviai prisimins Baltijos jūros ypatumus, o Lietuvos jūrų muziejuje apsilankę mokiniai naujomis žiniomis su bendrakeleiviais pasidalins grįždami namo.

Iš Kuršėnų į Kretingą vykstantis traukinys lauks norinčių susipažinti su Kretingos dvaru, jo žiemos sodu ir žemaitiškos tarmės ypatumais. Jonaviškiai į Vilnių keliaus tyrinėti kultūros, o pakeliui traukinio keleiviams surengs kultūros protmūšį.

Pasak R. Urbonaitės, mokydamiesi netradicinėse erdvėse, mokiniai geriau supranta nagrinėjamą temą, būna labiau motyvuoti, praktiškai išbando tai, ko negali išbandyti klasėje ar prie kompiuterio, todėl gerėja jų pasiekimai.

„Svarbu ir tai, kad su žiniomis jie įgyja gyvenimiškos patirties, pavyzdžiui, kaip keliauti traukiniais. Esu įsitikinusi, kad daugeliui mokinių tai bus pirma tokia kelionė“, - teigia mokytoja.

Kaip pabrėžė „Lietuvos geležinkelių“ Keleivių vežimo direkcijos vadovas Linas Baužys, kelionė traukiniu būtent ir žavi naujais atradimais ir unikaliomis patirtimis.

„Tikime, kad kelionės ekologiška susisiekimo priemone ugdys pažinimo kultūrą ir taps nauju įpročiu toliau tyrinėti nuostabią mūsų Lietuvą kartu su šeimos nariais ir draugais“, - sakė L. Baužys.

Bilietą į pamoką traukinyje gali įsigyti kiekvienas norintis internete www.traukiniobilietas.lt.