Renginyje Klaipėdos uosto direkcijoje dalyvaus Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis, susisiekimo viceministras Paulius Martinkus, Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus, Klaipėdos uosto vadovas Šarūnas Vaitkus ir kiti.

Ministrų kabinetas neveikiantį, tačiau atstatyti planuojamą Šventosios uostą Palangos valdžiai iš Klaipėdos uosto nusprendė perduoti kovo pabaigoje. Seimas tam pritarė balandį.

Uostas toliau lieka valstybės nuosavybe, tačiau Palangos miesto savivaldybė galės įgyvendinti planus, kad Šventoji taptų kurortu.

Išgilintas ir išvalytas Šventosios uostas buvo atidarytas 2011-ųjų metų birželį, tačiau po kelių dienų jį teko uždaryti, kai įplaukos kanalas vėl buvo užneštas smėliu.

Skaičiuota, kad uosto atstatymas galėtų kainuoti apie 70 mln. eurų, tačiau žemės ūkio ministras Bronius Markauskas pernai birželį buvo teigęs, kad darbų kaina galėtų sumažėti iki 35-40 mln. eurų. Vyriausybėje suburta darbo grupė svarstė galimybes uosto atstatymui gauti Europos Sąjungos (ES) paramą.

Pokario laikais Šventojoje švartavosi nedideli žvejų laiveliai, jis buvo palaikomas pamario žvejų lėšomis. Uostas nuo Latvijos sienos nutolęs apie 6 kilometrus.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)