Trejus metus bendrovei „RB Rail“ vadovavusios B. Rubesos kadencija baigiasi kitą mėnesį.

Šių metų vasarį „RB Rail“ akcininkai iš Estijos ir Lietuvos išreiškė nepasitikėjimą B. Rubesa – jie nebuvo patenkinti jos darbu ir teigė, kad reikalingi pokyčiai. Latvijos akcininkai tuomet susilaikė. Vis dėlto stebėtojų taryba jos atleidimo klausimo nesvarstė. Europos Komisija tuomet ragino Baltijos šalis išspręsti nepasitikėjimo problemas.

Lietuvos susisiekimo ministras Rokas Masiulis BNS kovą sakė, jog daugumai akcininkų nepasitikint, vadovė turėtų pasitraukti.

„RB Rail“ jau yra paskelbusi naujo vadovo atranką, ji dar nėra pasibaigusi. BNS šaltinių duomenimis, norima, kad naujasis vadovas būtų ne iš Baltijos šalių, o iš Lenkijos ar Suomijos.

„RB Rail“ stebėtojų tarybos pirmininkė ir „Rail Baltic Estonia“ generalinė direktorė Riia Sillave anksčiau BNS sakė, jog vadovo paieškai nusamdyta personalo paieškos bendrovė „Amrop“.

B. Rubesa ketvirtadienį rengia spaudos konferenciją, kuri bus transliuojama tiesiogiai internetu, BNS pranešė jos atstovė Santa Čiževska.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)