Tvarkant aikšteles buvo atnaujinta danga ir aikštelių apšvietimas, padidintas neįgaliųjų vietų skaičius, sukurtos vietos dviračiams, motociklams ir elektromobiliams su jiems skirtomis krovos stotelėmis. Taip pat buvo įrengtos švieslentės su krypčių ir laisvų vietų nuorodomis, pastatytos kasos atsiskaityti grynaisiais ir kortelėmis. Be to, aikštelės tapo saugesnės - dabar jos nuolat stebimos vaizdo kamerų.

„Norėjome padėti žmonėms lengviau susigaudyti aikštelėje ir pasirinkti geriausią stovėjimo vietą, todėl įrengėme tai palengvinančius nukreipiamuosius informacinius stendus bei laisvų vietų indikatorius. Išplėtėme ir mokėjimo už stovėjimą galimybes - nuo šiol galima atsiskaityti mobiliąja programėle, grynaisiais arba mokėjimo kortele vietoje, - sakė bendrovės „Santaros parkavimo paslaugos“ direktoriaus Marius Blagnys.

Nauja stovėjimo aikštelė šalia Santaros klinikų Vaikų ligoninės
Naujos aikštelės ir esamų aikštelių atnaujinimas vykdomas pagal 2017 metais su Sveikatos apsaugos ministerija pasirašytą koncesijos sutartį, numatančią 2250 naujų stovėjimo vietų sukūrimą ir 500 dabartinių vietų atnaujinimą.

Kaip ELTA jau skelbė, šalia Santaros klinikų jau pradėtos pirmos iš trijų numatytų daugiaaukščių stovėjimo aikštelių statybos. Planuojama, kad klinikų darbuotojų ir lankytojų automobilius pirmosios dvi daugiaaukštės aikštelės galės priimti kitų metų pavasarį, o trečioji - liepos mėnesį.

Bendrovę „Santaros parkavimo paslaugos“ per įmonę „Parkdema“ valdo „Lords LB Asset Management“ fondas „Energy and Infrastructure SME Fund“. UAB „Parkdema“ priklauso „Unipark“ bendrovės Lietuvoje ir Latvijoje, „Citypark“ Estijoje ir „City Parking Group“ Lenkijoje.