Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Vingaudas Rinkevičius penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje pranešė, kad tyrimas pradėtas buvo gavus informacijos apie galimai nelegalią vienos Šakių uždarosios akcinės bendrovės veiklą.

„Gavus duomenų apie galimai neteisėtą veiklą, prie Kaune veikiančio automobilių turgaus buvo sulaikytas mikroautobusas. Patikrinus transporto priemonę, atvykę pareigūnai aptiko, kad joje įrengtas kasos aparatas, kuris neveikė. Pačiame mikroautobuse buvo pardavinėjamos oro pagalvės, bet nebuvo išduodami jokie apskaitą liudijantys pirkimo ir pardavimo dokumentai. Patikrinimo metu iš kasos buvo paimti 4500 eurų“, – pasakojo prokuroras.

Toliau tęsiant veiksmus, policijos pareigūnai atlikto kratas bendrovės gamybinėse ir administracinėse patalpose Šakiuose.

„Paimti 80 000 eurų, galimai neapskaitytų pinigų, taip pat paimti kiti tyrimui reikšmingi daiktai bei buhalteriai dokumentai, oro pagalvės, panelės ir kiti daiktai, kurių didžioji dalis buvo pagaminta Kinijoje.

Įtariama, kad bendrovės darbuotojai neoriginalias detales pažymėdavo gamintojų logotipais ir parduodavo kaip originalią, abejotino veikimo detalę. Už tokią veiklą bendrovė per metus uždirbdavo apie 1 mln. eurų. Tarp klastočių rasta tokių prabangių automobilių detalių kaip „Maserati“, „Porsche“, BMW“, – teigė prokuroras.

Spaudos konferencija apie pradėtą tyrimą dėl oro pagalvių klastočių

Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos Trečiojo skyriaus viršininkas Donatas Karalukas atkreipė dėmesį, kad tokios klastotės galėjo patekti į daugelio Lietuvos gyventojų automobilius, todėl kilus įtarimui, būtina kreiptis į oficialią savo automobilio atstovybę.

„Įmonė savo veiklą vykdo daug ilgiau nei yra įregistruota akcinė bendrovė. Ankščiau jie veikė pagal individualią veiklą, o pernai pradėjo veikti bendrovės statusu. Per tiek laiko jie pardavė tikrai didelį kiekį nekokybiškų detalių, kurios gali sukelti labai rimtas pasekmes.

Konkrečių atveju, kad dėl šios įmonės veiklos buvo sužaloti sužaloti žmonės neturime, tačiau, jei yra įtarimų, kad įsigijote klastotę, patariame kreiptis į specialistus. Paprastam vairuotojui atskirti, ar tai originalas, ar klastotė yra labai sudėtinga“, – sakė policijos pareigūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)