„Tai yra nesuprantama, visiškai nepagrįsta, neturinti jokio teisinio pagrindimo pretenzija“, – žurnalistams antradienį sakė Saulius Skvernelis.

„Lietuvos geležinkeliai“ pirmadienį sulaukė Latvijos bendrovės pretenzijos. Susisiekimo ministras Rokas Masiulis tokį Latvijos žingsnį įvertino kaip politinį žaidimą prieš spalio mėnesio rinkimus. Jis apgailestavo, kad Ryga nesulaukė bylos su Europos Komisija pabaigos, juo labiau, kad Lietuvos bendrovė jau pradėjo atstatyti Rengės ruožą.

„Latvijas dzelzcelš“ prašo sumokėti kompensaciją už negautą pelną, kai ruožas nebuvo naudojamas, taip pat informacijos, kada bus atkurtas eismas geležinkeliu iš Mažeikių į Rengę.

Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška sakė, kad bendrovė yra suderinusi eismo Rengės ruože atkūrimo planą ir jo laikosi, o ruožą planuojama atstatyti iki kitų metų pabaigos.

Rengės ruožas išardytas 2008 metais. Pernai Europos Komisijos „Lietuvos geležinkeliams“ skirtą 27,87 mln. eurų baudą įmonė sumokėjo sausio pradžioje, o pernai gruodį Europos Sąjungos (ES) Bendrajam Teismui Liuksemburge pateikė skundą prieš EK.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)